Vidnyánszky Attila
Vidnyánszky Attila

Vidnyánszky Attila : „Folytassunk párbeszédet és építsünk hidakat!”

Az InfoRádiónak nyilatkozott Vidnyánszky Attila, aki a Nemzeti Színház aktuális műsorterve mellett a hamarosan kezdődő 10. Színházi Olimpiával kapcsolatos feladatokról is beszélt.

A Nemzeti Színház főigazgatója elmondta, hogy ilyen méretű színházi rendezvény soha nem volt még Magyarországon, hiszen a  Színházi Olimpia világviszonylatban is egyedülálló, és

2023-ban biztosan a világ legjelentősebb színházi eseménye lesz.

Hozzátette, hogy nagyon hálás a bekapcsolódó majdnem száz hazai és határon túli partnerintézménynek, és nagy eredménynek tartja, hogy az eddig meghirdetett előadásokra már harminc országból vásároltak jegyet. Kiemelte azt is, hogy a Madách-projekt keretében mintegy 180 színházi egyetemista érkezik Magyarországra tizenkét országból, akik Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából saját nyelvükön adják majd elő Az ember tragédiáját a Hajógyári-szigeten.

Elmondása szerint most érzi igazán fontosnak azt, hogy

párbeszédet folytassunk, hogy hidakat építsünk, hogy azt, amit a politika lerombol, azt újraépítsük, és fogjuk, tartsuk egymás kezét, ismerjük egymást, próbáljuk megérteni egymást.

A Vidnyánszky Attilával készített teljes interjú meghallgatható az infostart oldalán, ide kattintva.

További cikkek
33520w
Fazekas Mihály klasszikus magyar meséjét Váradi Szabolcs dolgozta át és Némedi Árpád rendezte. A zenés mesejátékot május 17-én mutatták be Weöres Sándor Színházban és a Lázár Ervin program keretében Vas megyei általános iskolásoknak játsszák.
ket korea figura
Joël Pommerat: A két Korea újraegyesítése című kortárs francia darabját mutatta be a Figura Stúdió Színház. A gyergyószentmiklósi társulat a Boldogtalanok című előadást hozza el a 10. Színházi Olimpiára.
szj
A június 22. és 24. között rendezett fesztiválon határon túli színházak produkciói, a Színház- és Filmművészeti Egyetem másodéveseinek előadása, könyvbemutató és kiállítás is várja az érdeklődőket. Az ünneplő művészt a Nemzeti Színház kérdezte.