Vidnyánszky Attila
Vidnyánszky Attila

Vidnyánszky Attila : „Folytassunk párbeszédet és építsünk hidakat!”

Az InfoRádiónak nyilatkozott Vidnyánszky Attila, aki a Nemzeti Színház aktuális műsorterve mellett a hamarosan kezdődő 10. Színházi Olimpiával kapcsolatos feladatokról is beszélt.

A Nemzeti Színház főigazgatója elmondta, hogy ilyen méretű színházi rendezvény soha nem volt még Magyarországon, hiszen a  Színházi Olimpia világviszonylatban is egyedülálló, és

2023-ban biztosan a világ legjelentősebb színházi eseménye lesz.

Hozzátette, hogy nagyon hálás a bekapcsolódó majdnem száz hazai és határon túli partnerintézménynek, és nagy eredménynek tartja, hogy az eddig meghirdetett előadásokra már harminc országból vásároltak jegyet. Kiemelte azt is, hogy a Madách-projekt keretében mintegy 180 színházi egyetemista érkezik Magyarországra tizenkét országból, akik Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából saját nyelvükön adják majd elő Az ember tragédiáját a Hajógyári-szigeten.

Elmondása szerint most érzi igazán fontosnak azt, hogy

párbeszédet folytassunk, hogy hidakat építsünk, hogy azt, amit a politika lerombol, azt újraépítsük, és fogjuk, tartsuk egymás kezét, ismerjük egymást, próbáljuk megérteni egymást.

A Vidnyánszky Attilával készített teljes interjú meghallgatható az infostart oldalán, ide kattintva.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!