Forrás: Vojtina Bábszínház Facebook-oldala

A Színházi Olimpia keretében rendeztek gyereknapot Debrecenben

A 10. Színházi Olimpia keretében megrendezett Bábszínházi Világtalálkozó kiemelkedő eseménye, a „Szervusztok, Pajtikák!” fesztivál nyitányaként tartottak gyereknapot a  debreceni Nagyerdei Kultúrparkban.

Lengyel, a spanyol és az angol vásári bábos és mutatványos hagyományokkal is megismerkedhettek a látogatók hétvégén Debrecenben, ahol a „Szervusztok, Pajtikák!” elnevezésű szabadtéri láncfesztivál nyitóeseményét tartották. A külföldi művészek mellett magyar bábosokkal is találkozhattak az érdeklődők a gyereknapon.

Asbóth Anikó, a Magyar Bábművészek Szövetségének elnöke elmondta, hogy a fesztivál keretében nagyszerű szabadtéri előadások, gólyalábasok, mutatványosok, vásári bábjátékosok hada lepi el az országot több héten keresztül Eger, Miskolc és Debrecen bábszínházainak szerveződésében.

A bábelőadások mellett a pünkösdi királynéjárást és az ünnephez kapcsolódó mulatságokat is felelevenítették Debreceni Hajdú Táncegyüttes táncosai.

(Via dehir.hu)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!