Forrás: Vojtina Bábszínház Facebook-oldala

A Színházi Olimpia keretében rendeztek gyereknapot Debrecenben

A 10. Színházi Olimpia keretében megrendezett Bábszínházi Világtalálkozó kiemelkedő eseménye, a „Szervusztok, Pajtikák!” fesztivál nyitányaként tartottak gyereknapot a  debreceni Nagyerdei Kultúrparkban.

Lengyel, a spanyol és az angol vásári bábos és mutatványos hagyományokkal is megismerkedhettek a látogatók hétvégén Debrecenben, ahol a „Szervusztok, Pajtikák!” elnevezésű szabadtéri láncfesztivál nyitóeseményét tartották. A külföldi művészek mellett magyar bábosokkal is találkozhattak az érdeklődők a gyereknapon.

Asbóth Anikó, a Magyar Bábművészek Szövetségének elnöke elmondta, hogy a fesztivál keretében nagyszerű szabadtéri előadások, gólyalábasok, mutatványosok, vásári bábjátékosok hada lepi el az országot több héten keresztül Eger, Miskolc és Debrecen bábszínházainak szerveződésében.

A bábelőadások mellett a pünkösdi királynéjárást és az ünnephez kapcsolódó mulatságokat is felelevenítették Debreceni Hajdú Táncegyüttes táncosai.

(Via dehir.hu)

További cikkek
net_Olimpia_megnyito_eorifoto-8651
A 10. Színházi Olimpia egyik legemlékezetesebb pillanata az április 15-i megnyitó, és benne az Átmentem produkció volt. Interjú Fekete Péterrel, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatójával.
Frank Raddatz - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Antropocén színházműhely címmel rendeztek szakmai konferenciát június 9-én a Nemzeti Színházban, a 10. Színházi Olimpia keretében. A program két szervezőjét, Domokos Johannát és Frank Raddatzot kérdeztük.
Vidnyanszky
A 10. Színházi Olimpia mérlegének megvonására és a további tervek felvázolására kértük Vidnyánszky Attilát: az olimpia művészeti vezetője, a Nemzeti Színház vezérigazgatója magyaros vendégszeretetről, a világszínház javáról és az ünnep beteljesedéséről is beszélt.