Az olimpiához kapcsolódó színháztörténeti napot szervez a Nemzeti Levéltár

A Magyar Nemzeti Levéltár május 14-én, az idei Emlékhelyek napján izgalmas programokkal várja a Bécsi kapu téri épületébe látogatókat. A 10. Színházi Olimpiához kapcsolódva színháztörténeti levéltári kiállítás, előadások, raktár- és épületséták  hívják fel a figyelmet a  levéltárban őrzött iratanyag sokszínűségére és a levéltárosok egyedülálló munkájára.

Program:

10.00, 11.00, 12.30: „… hazánkat a játékszín kellemeiben és hasznaiban részesíteni”

Érdekességek a reformkori magyar színjátszás történetéből – Katona Csaba történész előadása

13.00: Színházi kamarakiállítás megnyitó

A kiállítást megnyitja:

Vidnyánszky Attila vezérigazgató, Magyar Nemzeti Színház

Szabó Csaba főigazgató, Magyar Nemzeti Levéltár

13.30: A színház múltja és jelene

Kerekasztal-beszélgetés 

16.00: 30 éves a Momentán Társulat

Találkozó a társulat tagjaival

A nap folyamán több időpontban indulnak családi raktár- és épületséták, illetve a színháztörténeti kamarakiállítás és A nemzet emlékezete – A magyar történelem mérföldkövei című állandó kiállítás 10.00-18.00 óra között ingyenesen látogatható.

A részletes program ide kattintva érhető el.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!