Heiner Goebbels - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Heiner Goebbels - fotó: Eöri Szabó Zsolt

Budapesten tart workshopot Heiner Goebbels

Heiner Goebbels Európai Színházi Díjas és Nemzetközi Ibsen-díjas német zeneszerző, rendező május 26-án a 10. Nemzetközi Színházi Olimpia részeként tart workshopot az Uránia Nemzeti Filmszínházban A hiány esztétikája címmel.

Heiner Goebbels a hierarchikus előadásstruktúráról lemondva a kollaboratív munkafolyamat polifóniájában hisz. A rendező-zeneszerző előadásaiban és performanszaiban a klasszikus drámai struktúra, a jelenlét konvencionális értelmezése, valamint a színészi játék intenzitása helyett „a média drámáját”, illetve „a percepció drámáját” ajánlja nézőinek.

Goebbels június 8-án és 9-én mutatja be a Mindaz, ami történt és történhetne című különleges és látványos előadását a Tüskecsarnokban. A rendező ennek felvezetéseként bepillantást ad alkotói világába, a találkozó második felében beszélgetésre is lehetőség nyílik a világjáró művésszel.

  • A workshopon való részvétel részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
  • Regisztrálni a [email protected] címen, vagy ide kattintva lehetséges.
  • Időpont: 2023. május 26. – 15-18 óra között
  • Helyszín: Uránia Nemzeti Filmszínház
További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!