Café de la Danse – Jön a FrenÁK Társulat táncfesztiválja

Idén is nagyszabású kortárs táncfesztiválra készül Kápolnásnyéken a FrenÁK Társulat. Június 16-18. között a 10. Színházi Olimpia részeként várják ingyenes előadásokra az érdeklődőket a Café de la Danse keretében.

Nagy sikere volt tavaly a FrenÁK Társulat kortárs tánc fesztiváljának a Halász Gedeon Eseményközpontban, ahol akkor Frenák Pál  Kossuth- és Harangozó Gyula-díjas táncművész, koreográfus, pedagógus, érdemes művész, a FrenÁk Társulat vezetője így nyilatkozott: 

„Ez egyfajta küldetés is számunkra, s mindeközben a közönség megismerheti pedagógiai munkánkat, a gyerekekkel való foglalkozásokat is. Az ismertető előadásokkal pedig a kortárs tánc organikus, „töredékes”, asszociatív jellegét mutatjuk meg. Azt szeretnénk láttatni, hogy ezek az előadások nem a megszokott narratív, történetmesélő stílusban kerülnek színpadra, hanem gondolatokat, érzeteket, az aktuális történeseket indirekt módon, informálva kapja a közönség.”

A Café de la Danse idei nemzetközi programjában öt külföldi tánctársulat – francia, német, finn, portugál, ír táncművészek részvételével -, továbbá egy sokszoros fesztiváldíjas gitárművész, Thomas Csaba mutatkozik be. 

A színpadra lép a FrenÁk Társulat is Fiúk című darabbal, mely a szervezők tájékoztatása szerint görbe tükröt tart napjaink társadalmi elvárásai elé, közelről szemlélhetjük a klasszikus férfi alaptípusokat: a „Macsót”, a „Nárciszt” és a „Herkulest” egyfajta FrenÁki iróniával és mélyreható őszinteséggel.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!