Csíki Játékszín - Csíkszereda: III. Richárd - fotó: Mészáros Tibor
Csíki Játékszín - Csíkszereda: III. Richárd - fotó: Mészáros Tibor

Csíkszeredai előadás érkezett Kaposvárra

A 10. Színházi Olimpia keretében a Csíki Játékszín Shakespeare III. Richárdját adta elő Kaposváron május 22-én. 

Az előadás előtt Dér Tamás alpolgármester, valamint Veress Albert, a Csíki Játékszín igazgatója köszöntötték a közönségetét.

Kaposvár alpolgármestere elmondta, nagy büszkeség, hogy a város jelképének számító Csiky Gergely Színház vezetése – saját alkotóközösségének megmutatásán túl – fontosnak tartotta, hogy lehetőséget adjon a testvérváros, Csíkszereda művészeinek is.

Dér Tamás beszédében hangsúlyozta az összetartozás, a határok feletti nemzetegyesítés, valamint a különböző népek együttműködésének fontosságát. Külön köszöntötte a darab román rendezőjét és díszlettervezőjét, és kijelentette: öröm látni, hogy magyarok és románok közösen hoztak létre valami nagyszerűt.

Veress Albert arról beszélt, óriási öröm és megtiszteltetés számukra, hogy meghívást kaptak az olimpiára, és – 2008 után újra – Kaposváron játszhatnak, reményei szerint a két színház közötti kapcsolat a jövőben tovább erősödik majd. 

A Csíki Játékszín igazgatója szerint az ő hitvallásuk, hogy a színház képes hidakat építeni, ez a gondolat pedig tökéletesen egybecseng a Színházi Olimpia alapelveivel.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!