Fotó: Janus Erika

Évadot hirdetett a Budapesti Operettszínház

Somossy Károly cirkusz-, orfeum- és varietéigazgató életéről szóló új nagyoperett, Az Orfeum mágusa, valamint Frank Wildhorn Carmen című musicalje is szerepel a Budapesti Operettszínház 2023/24-es évadában. A teátrum a Csárdáskirálynő Fesztivállal vesz részt a 10. Színházi Olimpián.

Sikeres évad végéhez közeledik a teátrum, a nézők érdeklődése töretlen, a színház látogatottsága 100 százalékos – hangsúlyozta Kiss B. Attila igazgató a csütörtöki sajtótájékoztatón. A magyar operett évében egy teljesen új bemutatóval, Somossy Károlyról, a nagy mulattató életéről és munkásságáról szóló, Az Orfeum mágusa című nagyszabású operettel készülnek. Kiss B. Attila emlékeztetett arra, hogy Somossy Károly építtette az Orfeumnak a Nagymező utcában álló épületet, ahol később az operettszínház kapott helyet. A pesti Orfeum a korabeli Európa egyik legrangosabb szórakozóhelye volt.

120 évvel halála után kerül színpadra Az Orfeum mágusa, amelynek szövegét Orbán János Dénes írta, alapul véve Somfai Péter Somossy, a Mágus – egy színházpalota című kötetét, amely a nagy mulattató életét mutatja be. Az operett zenéjét Pejtsik Péter készíti, a darabot Bozsik Yvette rendező-koreográfus viszi színre, a látványtervező F. Kovács Attila, a jelmeztervező Berzsenyi Krisztina. A darab bemutatója november 17-én lesz, és hármas szereposztásban lesz majd látható.

A Budapesti Operettszínház másik bemutatója, a Jekyll & Hyde című musicalt is jegyző Frank Wildhorn Carmen című darabja lesz, amely Prosper Mérimée regénye alapján készült, és Hommonay Zsolt rendezésében kerül színpadra és jövő év április 19-én. A szerző a gyönyörű cigánylány történetét extravagáns cirkuszi közegbe helyezte, és Carmen klasszikus történetét, lélektani drámáját, jellemfejlődését a 21. század látásmódjában mutatja be – hangsúlyozta Homonnay Zsolt, hozzátéve: az előadást három szereposztásban játsszák majd.

Kiss B. Attila igazgató kitért arra is, hogy a jövő évadban egyebek mellett folytatódik a Közelebb-sorozat, műsoron maradnak a sikeres előadások és gálák, visszatér a NINE-9 című nagy sikerű Broadway-produkció, de lesznek még meglepetések is.

A Budapesti Operettszínház a Csárdáskirálynő Fesztivállal vesz részt a 10. Színházi Olimpián.

(Via MTI, Operettszínház)

További cikkek
SZOL_cikk_nyitó (1080 × 720) (32)
Külföldi színészképző intézményeket szólított meg az SZFE, hogy egy-egy osztály dolgozza fel és adja elő Az ember tragédiája valamely színét. A projektről az ötletgazda, Vidnyánszky Attila beszélt.
Matija Solce
Folytatódnak a 10. Színházi Olimpia programjai a Ciróka Bábszínház szervezésében június 3-án 11.00 órakor Danny és Béla mesekoncertjével és limonádéval várják a családokat a Ciróka udvarán.
Krakowski Teatr Tańca: Takarazuka camp credit Tomasz Ćwiertnia
Magda Niedzielska és Eryk Makohon előadásait június 8-án és június 10-én, a Bethlen Téri Színházban láthatja a közönség.