Feltárulnak a Complicité Tokarczuk-előadásának kulisszái – Videó

Valódi nemzetközi koprodukció érkezik Budapestre május 16-án és 17-én a MITEM meghívására. A Complicité világhírű vándortársulat Simon McBurney rendezésében mutatja be a Hajtsad ekédet a holtak csontjain át című új darabot a Színházi Olimpia ideje alatt.

A fekete humorú, anarchikus-noir darab Olga Tokarczuk Nobel-díjas írónő azonos című, 2009-ben megjelent regénye alapján készült. Az autoriter struktúrák ellen elszánt támadást intéző mű elemi elutasítást váltott ki a szerző hazájában, Lengyelországban: a jobboldali sajtó egyenesen „ökoterroristának”, hazaárulónak kiáltotta ki Tokarczukot.

Tokarczuk nagy sikerű regényét Simon McBurney színész, író és rendező napjaink egyik legújítóbb, legnyughatatlanabb és legbefolyásosabb színházcsinálója vitte színpadra az általa alapított nemzetközi vándortársulattal. A koprodukcióban a Barbican London, a Belgrade Coventry Theatre és a Bristol Old Vic mellett a Comédie de Genève, a Holland Fesztivál, a Les Théâtres de la Ville de Luxembourg, a L’Odéon-Théâtre de l’Europe, a The Lowry, az Izlandi Nemzeti Színház, az Oxford Playhouse, a Ruhrfestspiele Recklinghausen és a Theatre Royal Plymouth is részt vesz.

Így készült az előadás: 

Az angol, német és luxemburgi bemutatók után a Magyar közönség is elmerülhet ebben az ironikus, túlvilági elemekkel megtűzdelt krimiben. Jegyek még korlátozott számban kaphatók ide kattintva.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!