Seedling/Helen Crevel

Fenntarthatóság az előadóművészetben – Vitaműhely a Színházi Olimpián 

Az előadó-művészeti területen dolgozók, művészek, produkciós vezetők, kurátorok, technikusok, tervezők és érdekképviseleti szervezetek képviselőinek szól a CSET Feszt május 12-i Palánta workshop és vitaműhelye.

A 10. Színházi Olimpia égisze alatt megvalósuló CSET FESZT keretében Palánta címmel izgalmas hanginstallációra látogathatnak el az érdeklődök május 11-13. között, miközben az alkotóművészek azonos címmel vitaműhelyt, valamint műhelyfoglalkozást is tartanak, amelynek a Jurányi Ház ad otthont május 12-én. 

A Palánta-Fenntarthatósági szempontok az előadó-művészeti produkciós folyamatban vitaműhely és Climate Fresk workshop Helen Crevel és Anne Langford vezetésével valósul meg.

Reggel 9 órától egészen délig a világszerte ismert Climate Fresk kooperatív játék kínál lehetőséget az éghajlati és ökológiai válság közös megértésének, értelmezésének kialakítására. A vitaműhelyen pedig  a résztvevők az alábbi kérdésekre keresik a választ: 

  • Mit csinál a Global Impact Producer? 
  • Hogyan építették be a Palánta alkotói a klímatudatosságot a produkciós folyamatba? Hogyan érvényesíti a fenntarthatósági szempontokat általános alkotói gyakorlatában a workshopot facilitáló Helen Crevel és Anne Langford?
  • Milyen erőforrásokat emészt fel a környezettudatos munka és mik a hozadékai?

A workshopok munkanyelve angol. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!