Seedling/Helen Crevel

Fenntarthatóság az előadóművészetben – Vitaműhely a Színházi Olimpián 

Az előadó-művészeti területen dolgozók, művészek, produkciós vezetők, kurátorok, technikusok, tervezők és érdekképviseleti szervezetek képviselőinek szól a CSET Feszt május 12-i Palánta workshop és vitaműhelye.

A 10. Színházi Olimpia égisze alatt megvalósuló CSET FESZT keretében Palánta címmel izgalmas hanginstallációra látogathatnak el az érdeklődök május 11-13. között, miközben az alkotóművészek azonos címmel vitaműhelyt, valamint műhelyfoglalkozást is tartanak, amelynek a Jurányi Ház ad otthont május 12-én. 

A Palánta-Fenntarthatósági szempontok az előadó-művészeti produkciós folyamatban vitaműhely és Climate Fresk workshop Helen Crevel és Anne Langford vezetésével valósul meg.

Reggel 9 órától egészen délig a világszerte ismert Climate Fresk kooperatív játék kínál lehetőséget az éghajlati és ökológiai válság közös megértésének, értelmezésének kialakítására. A vitaműhelyen pedig  a résztvevők az alábbi kérdésekre keresik a választ: 

  • Mit csinál a Global Impact Producer? 
  • Hogyan építették be a Palánta alkotói a klímatudatosságot a produkciós folyamatba? Hogyan érvényesíti a fenntarthatósági szempontokat általános alkotói gyakorlatában a workshopot facilitáló Helen Crevel és Anne Langford?
  • Milyen erőforrásokat emészt fel a környezettudatos munka és mik a hozadékai?

A workshopok munkanyelve angol. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

További cikkek
Company La Tal: Carrillo
Mutatjuk, hogy telt a Színházi Olimpia keretében megrendezett Szervusztok Pajtikák! eseménysorozat első hétvégéje Debrecenben! 
Szűcs Réka - forrás: Harlekin Bábszínház
Az egri Harlekin Bábszínház igazgatójával, Szűcs Rékával Klész Bea készített interjút: a beszélgetés – amelyben a 10. Színházi Olimpia keretében megrendezett programokról is szó lesz – június 1-jén 18 órától hallható.
thalia
A 2023/24-es kínálatban megtalálhatók klasszikus és fekete komédiák, tipikus angol bohózat és egy vígjáték egy bulvárbotrányról. A teátrum két előadást is befogad a 10. Színházi Olimpián.