Indul a PlayOn! Ifjúsági Színházi Fesztivál

Május 17-20. között rendezi meg a Kolibri Színház a PlayOn! Budapest Nemzetközi Ifjúsági Színházi Fesztivál a 10. Színházi Olimpia keretében.

A rendezvénysorozatra hét európai országból érkeznek a történetmesélés és a nézői bevonódás új formáit kereső előadások, amelyek mind a PlayOn! – New Storytelling with Immersive Technologies nemzetközi színházi projekt keretében jöttek létre. 

A digitalzáció és a tizenéveseknek szóló színház kapcsolatát kutató nemzetközi együttműködés olyan innovatív produkciók létrejöttében segédkezett, amelyekben az alkotók a klasszikus történetmesélést interaktív formákkal váltották fel, olyan digitális technológiák alkalmazásával, amelyek a fiatalok számára is széles körben ismertek.

Ezekben az előadásokban a nézők résztvevőkké is válnak, hol azért, mert egy VR-szemüvegen keresztül nézik a történetet, vagy egy interaktív tablet vezeti őket végig a városon, míg máskor egy mobilapplikáción keresztül befolyásolhatják a színpadi történést. A PlayOn! Budapest Fesztiválnak a Kolibri Színház és az Eötvös10 ad otthont. 

Bővebb információ és jegyvásárlás ide kattintva.

További cikkek
Vidnyanszky
A 10. Színházi Olimpia művészeti vezetőjét a liget.ro arról kérdezte, hogyan sikerült Magyarországra hozni az olimpia szervezési jogát, mitől tud vonzó lenni a színház a mesterséges intelligencia korában, és milyen missziót tart fontosnak a külhoni területeken a Nemzeti Színház.
evadhiredeto vorosmarty
Vígjátékokkal, útkereséssel, barátságtörténettel és musicallel is várja a következő évadban a Vörösmarty Színház a nézőket. Székesfehérváron nemrég vette kezdetét a 10. Színházi Olimpia.
Olivier Py - forrás: YouTube
Olivier Py francia rendező Európa egyik legrangosabb színházi szemléje, az Avignon-i Fesztivál egykori igazgatójaként érkezik Budapestre a 10. Színházi Olimpia keretében, hogy saját Hamlet-értelmezését vigye a Városmajori Szabadtéri Színpad közönsége elé.