Indul a PlayOn! Ifjúsági Színházi Fesztivál

Május 17-20. között rendezi meg a Kolibri Színház a PlayOn! Budapest Nemzetközi Ifjúsági Színházi Fesztivál a 10. Színházi Olimpia keretében.

A rendezvénysorozatra hét európai országból érkeznek a történetmesélés és a nézői bevonódás új formáit kereső előadások, amelyek mind a PlayOn! – New Storytelling with Immersive Technologies nemzetközi színházi projekt keretében jöttek létre. 

A digitalzáció és a tizenéveseknek szóló színház kapcsolatát kutató nemzetközi együttműködés olyan innovatív produkciók létrejöttében segédkezett, amelyekben az alkotók a klasszikus történetmesélést interaktív formákkal váltották fel, olyan digitális technológiák alkalmazásával, amelyek a fiatalok számára is széles körben ismertek.

Ezekben az előadásokban a nézők résztvevőkké is válnak, hol azért, mert egy VR-szemüvegen keresztül nézik a történetet, vagy egy interaktív tablet vezeti őket végig a városon, míg máskor egy mobilapplikáción keresztül befolyásolhatják a színpadi történést. A PlayOn! Budapest Fesztiválnak a Kolibri Színház és az Eötvös10 ad otthont. 

Bővebb információ és jegyvásárlás ide kattintva.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!