Júniusban újra MIKRO Fesztivál a Bartók Színházban

Második alkalommal rendezik meg a MIKRO Fesztivált Dunaújvárosban; a Bartók Színház egy héten át tartó művészeti szemlére várja a közönséget. A teátrum a Szabadkai Népszínház Három nővérét fogadja be a 10. Színházi Olimpián.

Idén is sűrítetten igyekeznek megmutatni Dunaújváros és a régió közönségének a szervezők által kiemelkedőnek tartott „mikro” produkciókat az országból: monodrámákat, stúdióelőadásokat. Válogatásukban a szenvedély, olykor a szenvedés és a humor különös keveréke hoz létre emlékezetes pillanatokat, felejthetetlen alkotásokat.

A Bibliából, Dante emberiségkölteményének fejezeteiből, Gogol klasszikusából, az Egy őrült naplójából, vagy Márai Sándor 2013-ig kiadatlanul kallódott, Hallgatni akartam című kötetéből, Weöres Sándor, vagy éppen Fedák Sári életének meghatározó pillanataiból inspirálódó előadások is bizonyítják, hogy a színházban nincs lehetetlen.

A 2023. június 4. és 11. között megrendezésre kerülő fesztivál programja itt található.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!