Fotó: Gálos Mihály Samu

Kihirdette kétszázadik évadát a Miskolci Nemzeti Színház

Az augusztus 24-én induló bicentenáriumi évadot A tatárok Magyarországban című előadással indítják Szőcs Artur rendezésében. 

A Nagyszínházban októberben látható lesz még A csárdáskirálynő című operett Béres Attila rendezésében, valamint decemberben A szálemiek című színmű, melyet Rusznyák Gábor visz színre Arthur Miller A salemi boszorkányok című műve alapján. A kékszakállú herceg vára című operát Szabó Máté rendezésében láthatja a közönség szintén decemberben, míg a Kölcsönlakás című komédiát Béres Attila viszi a Nagyszínház színpadára a jövő év márciusában.

A Kamaraszínházban szeptemberben Keszég László rendezésében a Berzsián és Dideki című mese, októberben pedig Az üvegcipő című vígjáték lesz látható. Szabó Máté az Ivanon című színművet viszi színpadra jövő márciusban, a Miskolci Balett pedig idén novemberre az Anyeginnel készül, Kozma Attila rendezésében. A Játékszínben szeptemberben a H-edda Gabler című előadást tekinthetik meg a nézők Rusznyák Gábor rendezésében, de a Szőcs Artur rendezte Leonce és Léna is műsoron lesz jövő márciusban.

A Miskolci Balett jövő áprilisra egy szerelmi történettel készül a tánckedvelő közönségnek. A szerelem hatalma című előadásban „Héloise francia apátnő és Abélard, a messze földön híres tudós pap tiltott, ám sírig tartó szerelmét jelenítik meg a tánc nyelvén”. A tájékoztatás szerint a bérletek megújítása május 16. és 31. között lehetséges, a teljes körű bérletértékesítés pedig június elsején kezdődik.

A miskolci teátrum kétszázadik színházi szezonját egy szabadtéri rendezvénnyel egybekötött évadhirdető eseményen ismertették, amelyen fiatalok, felnőttek és idősek egyaránt találhattak számukra kedvező programot. A rendezvényen néhány előadás kellékeit és díszletelemeit testközelből láthatták az érdeklődők, akiknek lehetőségük volt kérdezni a Művészeti Tanács jelen lévő tagjaitól – közölte a teátrum.

(Via MTI)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!