Barcelona Flamenco Ballet: Luxurîa - Fotó: Belen Codina

Négy előadással vár a Határvonalak Színházi Fesztivál Szombathelyen

A Weöres Sándor Színház 2023. június 22-24. között rendezi meg a Határvonalak Színházi Fesztivált. A négy előadás közül kettő a 10. Színházi Olimpia keretében érkezik Szombathelyre.

A színházi műfaj sokszínűségét igyekeznek megmutatni a négy meghívott előadással. Spanyolországból érkezik a Barcelona Flamenco Ballett és a Holdbeli csónakos Díjátadó Gálát is a fesztivál keretében rendezik meg.

Június 22-én 16 órától A valóság én vagyok címmel rendeznek Weöres-konferenciát a Stúdiószínpadon. Bokányi Péter tanár úrra is emlékeznek, aki a Vas megyei Weöres Sándor-kultusz létrehozásában elévülhetetlen érdemeket szerzett, és aki a konferencia előadója lett volna.

19 órától a 10. Színházi Olimpia programjaként érkezik Spanyolországból egy fergeteges színházi formáció, a Barcelona Flamenco Ballet a Nagyszínpadra. A Flamenco Reborn című világsikerű produkciót is jegyző David Gutiérrez koreográfus vezetése alatt készült, Luxurîa című vadonatúj flamenco-show lenyűgöző élményt ígér a nézőknek.

Június 23-án 15.30-tól Mácsai Pál Örkény-estje, az Azt meséld el, Pista! látható a Nagyszínpadon. A monológot Bereményi Gézával közösen, Örkény István napló- és interjúrészleteiből, illetve a barátoknál őrzött magnószalagokról leírt beszámolók alapján állították össze.

18 órától a Figura Stúdió Színház Füst Milán: Boldogtalanok című előadásával érkezik a Márkus Emília terembe. Albu István rendezését a 10. Színházi Olimpia keretében mutatják be.

20 órától a Forte Társulat, a Pannon Várszínház és a Lukács Miklós Cimbiózis Trió közös produkciója látható Apró, véres balladák címmel a Nagyszínpadon. Az előadás Ady Endre novellái alapján készült.

Június 24-én 17 órától a Holdbeli csónakos-díj átadásával, gálaműsorral és állófogadással zárul a fesztivál.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!