Varga Klári - fotó: Máthé András / Csokonai Színház
Varga Klári - fotó: Máthé András / Csokonai Színház

Varga Klári: „Fonotos, hogy kíváncsiak maradjunk egymásra”

Idén a 10. Színházi Olimpiához kapcsolódva rendezik meg a debreceni Országos Színházi Találkozót. A fesztivál programjait ezúttal Varga Klári, a debreceni Csokonai Színház művésze ajánlja.

– Színészként miért kíváncsi egy ilyen színházi seregszemlére? 

– Olyan ritkán találkoznak a társulatok egymással, olyan fontos, hogy lássuk hogyan gondolkodnak a többiek, milyen műhelyek születnek, mi hol vagyunk ebben a színházi Tejútrendszerben! Hogy hassunk egymásra, hogy kiváncsiak maradjunk, és hogy végre megölelhessük egymást, mert sok- sok régi barátság, és szövetség színházi létezésünk szövete!

– Melyik előadást nézi meg? 

– Ebből a rengeteg előadásból négy olyan van, amire különösen kíváncsi vagyok: Bulgakov Mester és Margaritája, mert egész ifjúságomat átitatta a Bulgakov iránti őrült rajongásom, és mert mindez egy lengyel színház adaptációjában látható. Szálinger Balázs Kályha Katija, mert nagyon kíváncsi vagyok Kováts Adél színpadi létezésére, és ennek a remek társulatnak a belső dinamikájára. Yasmina Reza Művészete, mert szeretem ezt a darabot, már három különböző megfogalmazásban láttam, és régóta figyelem, és élvezem Nagy Viktor játékát. S a negyedik Barta Lajostól a Szerelem, mert a Radnóti Színházban láttam először, talán harminc éve. És mert nagyon izgalmas a szereposztás.

(Via Dehír)

 

További cikkek
Ifjú barbárok - jelenet - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Négy alkalommal is láthatjuk az Ifjú barbárok című előadást a Nemzeti Színházban november 28. és december 1. között.
A kaposvári Csiky Gergely Színház - fotó: Varga György / MTI
A hazai színházi élet egyik kiemelkedő eseménye, az Országos Színházi Találkozó 2024. június 10. és június 16. között Kaposváron kerül megrendezésre.
Bartha Boróka (forrás: Bartha Boróka)
A gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház olimpiai szereplésekről Bartha Boróka színésznő osztotta meg velünk élményeit.