Varga Klári - fotó: Máthé András / Csokonai Színház
Varga Klári - fotó: Máthé András / Csokonai Színház

Varga Klári: „Fonotos, hogy kíváncsiak maradjunk egymásra”

Idén a 10. Színházi Olimpiához kapcsolódva rendezik meg a debreceni Országos Színházi Találkozót. A fesztivál programjait ezúttal Varga Klári, a debreceni Csokonai Színház művésze ajánlja.

– Színészként miért kíváncsi egy ilyen színházi seregszemlére? 

– Olyan ritkán találkoznak a társulatok egymással, olyan fontos, hogy lássuk hogyan gondolkodnak a többiek, milyen műhelyek születnek, mi hol vagyunk ebben a színházi Tejútrendszerben! Hogy hassunk egymásra, hogy kiváncsiak maradjunk, és hogy végre megölelhessük egymást, mert sok- sok régi barátság, és szövetség színházi létezésünk szövete!

– Melyik előadást nézi meg? 

– Ebből a rengeteg előadásból négy olyan van, amire különösen kíváncsi vagyok: Bulgakov Mester és Margaritája, mert egész ifjúságomat átitatta a Bulgakov iránti őrült rajongásom, és mert mindez egy lengyel színház adaptációjában látható. Szálinger Balázs Kályha Katija, mert nagyon kíváncsi vagyok Kováts Adél színpadi létezésére, és ennek a remek társulatnak a belső dinamikájára. Yasmina Reza Művészete, mert szeretem ezt a darabot, már három különböző megfogalmazásban láttam, és régóta figyelem, és élvezem Nagy Viktor játékát. S a negyedik Barta Lajostól a Szerelem, mert a Radnóti Színházban láttam először, talán harminc éve. És mert nagyon izgalmas a szereposztás.

(Via Dehír)

 

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!