A két Korea újraegyesítése - Fotó: Figura Stúdió Színház

A két Korea újraegyesítése – Új előadás a Figura műsorán

Joël Pommerat: A két Korea újraegyesítése című kortárs francia darabját mutatta be a Figura Stúdió Színház. A gyergyószentmiklósi társulat a Boldogtalanok című előadást hozza el a 10. Színházi Olimpiára.

Joël Pommerat a mai francia színház egyik legizgalmasabb írója, alkotója, rendezője. Munkamódszere a színészekkel történő állandó kísérletezésen és improvizáción alapul.

Az előadást Pálffy Tibor – jelenleg a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház, korábban a Figura Stúdió Színház színésze – rendezésében láthatja a gyergyószentmiklósi közönség.

A darab egy kollázs-szerű massza, egymástól független jeleneteket, történeteket mutat be a férfi-nő viszony, illetve a szerelem tematikája mentén; amelynek nagyon erős alapja a szöveg, amivel Deák Katalin dramaturg dolgozott.

Az örökérvényű témát boncolgató előadást Gábor Zsófia díszlet-, jelmeztervező egy semleges, ugyanakkor képlékeny térbe képzelte el, ahol lehetőség nyílik felerősíteni a nő férfi közötti problémákat.

A természetesből észrevétlenül abszurddá váló szerelmi helyzeteket, az egymástól látszólag független jeleneteket Bezsán Noémi koreográfiái és Boros Csaba zeneszerző által jegyzett zenei etűdök egészítik ki és fonják össze egy előadássá.

A bemutatóra május 12-én került sor a nemrégiben felavatott Öntöde stúdióteremben.

(Via figura.ro)

 

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!