Magamura Alkotóműhely – Johanes Doktor Faust

Bábulatos Extraordináriummal zárul a Színházi Olimpia Kecskeméten

Június 24-én zárul a Bábművészeti Világtalálkozó programsorozata a kecskeméti Ciróka Bábszínházban: a 10. Színházi Olimpia keretében külföldi és hazai társulatok szórakoztatják a közönséget a Múzeumok Éjszakáján. Nézzük a részletes programot!

19 órától az olasz Bruno Leone bábművész Pulcinella című előadásával várják az érdeklődőket a bábszínház kistermébe. Pulcinella szerenádot játszik menyasszonyának, de egy félelmetes eb rátámad és meg akarja harapni. A kutya gazdája ragaszkodik hozzá, hogy Pulcinella fizessen neki, amiért a kutyáját zaklatja. Pulcinella ütésekkel fizet neki, ezért a rendőrség letartóztatja és halálra ítéli. Vajon képes lesz-e megmenteni magát és feleségül venni az ő Teresináját?

20 órától Sarkadi Bence Világjáró marionettek című, többszörösen díjnyertes előadását élvezhetik a Ciróka udvarban: a  produkció már bejárta a világot Egyiptomtól Ausztráliáig, Indiától Dél-Koreáig, Kolumbiától Kanadáig. Sarkadi Bence, Magyarország egyetlen nemzetközi hírű marionett-mestere hat kontinens legnagyobb utcafesztiváljain és legkisebb utcasarkain bűvölte el felnőtt és gyermek közönségét, saját készítésű, faragott marionettjeivel.

21 órától már a felnőtteket várja a dán Sofie Krog színháza Díva című műsorával a nagyteremben. Sofie Krog színházában minden megtörténhet. A fekete humor és a vidám kabaré egyaránt megtalálható az egy éjszaka alatt játszódó történetben. A gyönyörű díva, az epekedő komornyik, a huncut labor-asszisztens és az őrült tudós karakterét egy személyben megformáló színész, forgószínpadon álló kis színházában kelti életre szereplőit, amelyek mögött láthatatlanul áll a középpontban.

22 órától a kistereben a Magamura Alkotóműhely különleges, ifjúsági és felnőtt közönségnek szóló bábszínházi produkcióját, a Johanes Doktor Faustot mutatják be a kisteremben. Az előadás a klasszikus középkori moralitásjátéknak egy olyan változata, amely a 19. századi cseh népi vásári marionettjáték és a családi bábszínházak kukucskaszínpadi hagyományát idézi meg kortárs vizuális és zenei köntösbe öltöztetve.

23:15-től pedig a Sex in the black hole koncertjével zárul a programsorozat a Ciróka udvarban.

További információk és tudnivalók a Ciróka Bábszínház oldalán olvashatók.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!