Magamura Alkotóműhely – Johanes Doktor Faust

Bábulatos Extraordináriummal zárul a Színházi Olimpia Kecskeméten

Június 24-én zárul a Bábművészeti Világtalálkozó programsorozata a kecskeméti Ciróka Bábszínházban: a 10. Színházi Olimpia keretében külföldi és hazai társulatok szórakoztatják a közönséget a Múzeumok Éjszakáján. Nézzük a részletes programot!

19 órától az olasz Bruno Leone bábművész Pulcinella című előadásával várják az érdeklődőket a bábszínház kistermébe. Pulcinella szerenádot játszik menyasszonyának, de egy félelmetes eb rátámad és meg akarja harapni. A kutya gazdája ragaszkodik hozzá, hogy Pulcinella fizessen neki, amiért a kutyáját zaklatja. Pulcinella ütésekkel fizet neki, ezért a rendőrség letartóztatja és halálra ítéli. Vajon képes lesz-e megmenteni magát és feleségül venni az ő Teresináját?

20 órától Sarkadi Bence Világjáró marionettek című, többszörösen díjnyertes előadását élvezhetik a Ciróka udvarban: a  produkció már bejárta a világot Egyiptomtól Ausztráliáig, Indiától Dél-Koreáig, Kolumbiától Kanadáig. Sarkadi Bence, Magyarország egyetlen nemzetközi hírű marionett-mestere hat kontinens legnagyobb utcafesztiváljain és legkisebb utcasarkain bűvölte el felnőtt és gyermek közönségét, saját készítésű, faragott marionettjeivel.

21 órától már a felnőtteket várja a dán Sofie Krog színháza Díva című műsorával a nagyteremben. Sofie Krog színházában minden megtörténhet. A fekete humor és a vidám kabaré egyaránt megtalálható az egy éjszaka alatt játszódó történetben. A gyönyörű díva, az epekedő komornyik, a huncut labor-asszisztens és az őrült tudós karakterét egy személyben megformáló színész, forgószínpadon álló kis színházában kelti életre szereplőit, amelyek mögött láthatatlanul áll a középpontban.

22 órától a kistereben a Magamura Alkotóműhely különleges, ifjúsági és felnőtt közönségnek szóló bábszínházi produkcióját, a Johanes Doktor Faustot mutatják be a kisteremben. Az előadás a klasszikus középkori moralitásjátéknak egy olyan változata, amely a 19. századi cseh népi vásári marionettjáték és a családi bábszínházak kukucskaszínpadi hagyományát idézi meg kortárs vizuális és zenei köntösbe öltöztetve.

23:15-től pedig a Sex in the black hole koncertjével zárul a programsorozat a Ciróka udvarban.

További információk és tudnivalók a Ciróka Bábszínház oldalán olvashatók.

További cikkek
net_Rajzoltunk_egy_koeltemenyt_2023_2
A 10. MITEM részeként október 2-án 18 órától nyílik kiállítás a Nemzeti Színház első emeleti előcsarnokában, melynek keretében Magyarország rangos kortárs képzőművészei tisztelegnek alkotásaikkal Madách Imre főműve, Az ember tragédiája előtt.
nm_ajanlo_cl_XI_1_
Miért szól rólunk a Bánk bán? Mi köze van Molnár Ferencnek a nagy hajtépéshez? Kicsoda Grane? Mi a siker fokmérője? Mit kínál a 10. MITEM? Interjúk Udvaros Dorottyával, Blaskó Péterrel, Schnell Ádámmal és Berettyán Sándorral. És sok egyéb olvasnivalót kínál a Nemzeti Magazin friss száma.
Kulcsár Edit - fotó: Eöri Szabó Zsolt
A 10. Színházi Olimpia záróakkordjaként a Nemzeti Színház megrendezi a jubileumi, 10. Madách Nemzetközi Színházi Találkozót (MITEM). Kulcsár Edit Ágota dramaturgot, a MITEM főszervezőjét kérdezzük a rendhagyó programról, a színház szerepéről és egy kimerítően szép évről.