Forrás: Magyar Táncfesztivál Facebook-oldala

Elkezdődött Győrben a 18. Magyar Táncfesztivál

Június 12-én ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét Győrben a 18. Magyar Táncfesztivál, ahol egy héten keresztül a magyar és nemzetközi táncélet legkiválóbb képviselői mutatkoznak be különböző stílusokban.

Kiss János fesztiváligazgató köszöntőjében kihangsúlyozta, hogy a magyar és a nemzetközi táncművészek megérdemlik azt, hogy legyen egy város, aki befogadja őket.

„Ezért is döntöttünk úgy, hogy kétévente táncünnepet tartunk, ahol be tudjuk mutatni a klasszikustól a kortársig a táncművészet minden színét. Azonban olyan közönségre találtunk, és olyan táncszakma állt mellénk, hogy minden évben megrendezzük a táncfesztivált” – emelte ki a fesztiváligazgató.

Az ünnepélyes megnyitót követően a 10. Színházi Olimpia keretében a Szlovák Nemzeti Balett – „The Pieces” című négy részből álló előadása nyitotta meg a fesztivált.

A héten estéről estére olyan hazai és nemzetközi együttesek mutatkoznak be, akik különböző stílusban varázsolják el a tánckedvelő közönséget. Idén a szervezők a fő fókuszt a győri kötődésre helyezték.

(Via kisalfold.hu)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!