Forrás: Magyar Táncfesztivál Facebook-oldala

Elkezdődött Győrben a 18. Magyar Táncfesztivál

Június 12-én ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét Győrben a 18. Magyar Táncfesztivál, ahol egy héten keresztül a magyar és nemzetközi táncélet legkiválóbb képviselői mutatkoznak be különböző stílusokban.

Kiss János fesztiváligazgató köszöntőjében kihangsúlyozta, hogy a magyar és a nemzetközi táncművészek megérdemlik azt, hogy legyen egy város, aki befogadja őket.

„Ezért is döntöttünk úgy, hogy kétévente táncünnepet tartunk, ahol be tudjuk mutatni a klasszikustól a kortársig a táncművészet minden színét. Azonban olyan közönségre találtunk, és olyan táncszakma állt mellénk, hogy minden évben megrendezzük a táncfesztivált” – emelte ki a fesztiváligazgató.

Az ünnepélyes megnyitót követően a 10. Színházi Olimpia keretében a Szlovák Nemzeti Balett – „The Pieces” című négy részből álló előadása nyitotta meg a fesztivált.

A héten estéről estére olyan hazai és nemzetközi együttesek mutatkoznak be, akik különböző stílusban varázsolják el a tánckedvelő közönséget. Idén a szervezők a fő fókuszt a győri kötődésre helyezték.

(Via kisalfold.hu)

További cikkek
synergy logo
Bár a fesztivál Újvidéken jött létre, útja 2023-ban a magyarországi Színházi Olimpia évében Budapestre a Nemzeti Színházba vezetett, ahol a 10. Madách Nemzetközi Színházi Találkozó, a MITEM keretében látható. A Fesztiválról Venczel Valentin gondolatait osztjuk meg.
cartea-lui-ruth-7
A Rúth könyve azoknak a fájdalmáról szól, akik a háború elöl menekülve, családjukat hátrahagyva új világba költöztek. A bukaresti Állami Zsidó Színház előadása október 2-án látható.
Comédie Francaise - fotó: Jan Versweyveld
Molière halhatatlan Tartuffe, avagy a képmutató című művének XIV. Lajos által cenzúrázott, háromfelvonásos változata kel életre a Comédie Francaise társulatának előadásában október 7-én este és október 8-án délután a 10. MITEM keretében.