Gemza Péter - fotó: Máthé András / Csokonai Színház

Gemza Péter: „Hiszem, hogy a színházakat az együttműködés viheti csak előre”

Június 16-án véget ér a 10. Színházi Olimpia keretében megrendezett Országos Színházi Találkozó Debrecenben: a találkozó szakmai programja keretében június 15-én két kerekasztal-beszélgetést is tartanak a szervezők a Csokonai Fórumban.

A május 15. és június 16. között megrendezett Országos Színházi Találkozó kapcsán a debreceni Csokonai Színház leköszönő vezetője, Gemza Péter így fogalmazott: „A mindennapjaink tele vannak kihívással, erőpróbával és vetélkedéssel, nap mint nap tapasztaljuk, hogy csak a másik háttérbe szorításával juthatunk/juthatnánk előre. Ezzel azonban becsapjuk magunkat:

hiszem, hogy a színházi társulatok közösségét nem az állandó versengés, hanem az együttműködés viheti csak előre.

Ezért a 10. Színházi Olimpia keretében egy olyan Országos Színházi Találkozót szerveztünk a kiemelt és nemzeti színházi státusszal rendelkező társulatoknak, amelyen megmutathatják, mit gondolnak a társadalomban elfoglalt helyükről, a saját feladatukról, milyen kérdés foglalkoztatja őket, és milyen válasszal állnak elő.”

Az Országos Színházi Találkozó szakmai programja keretében június 15-én két kerekasztal-beszélgetést is tartanak a szervezők a Csokonai Fórumban.

Az Innováció a magyar színházakban című beszélgetésen Kosztolánczy Gábor, a MÜPA vezérigazgató-helyettese, Marosi Bence, a DynamoPricing ügyvezető igazgatója, Bodnár József, a Crane ügyvezetője, Radnai Márk, a SzínházTV alapítója, illetve Gemza Péter, a Csokonai Színház igazgatója osztja meg gondolatait.

A délelőtt további részében A POSZT-on túl – egy országos színházi fesztivál felé című eseményen vidéki színházigazgatók és fesztiválszervezők beszélgetnek arról, hogy milyen jövőképe lehet az országos színházi fesztiválnak.

(Via fidelio.hu)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!