Barcelona Flamenco Balett: Luxuria - fotó: Belen Codina
Barcelona Flamenco Balett: Luxuria - fotó: Belen Codina

Hamarosan indul a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja

Június 23-án, idén 35. alkalommal veszi kezdetét Magyarország egyik legrégebbi és legnagyobb hagyományokkal bíró színházi seregszemléje, a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja: ennek keretében a Luxuria című előadást a 10. Színházi Olimpia meghívására láthatja a közönség.

Bővérű komédia, elgondolkodtató svéd dráma, háborús színmű, zenés műsorkoktél, a színházirodalom nagy tragédiái, kortárs előadások, Neoton-musical és flamenco show is várja mindazokat, akik úgy döntenek, hogy meglátogatják a kisvárdai színházi kavalkádot június 23. és július 1. között. A szervezők három helyszínen, a Kisvárdai Várszínház és Művelődési Központban, a Zsinagógában és a Refi Színpadon várják a nézőket.

A versenyprogram előadásait idén is egy öttagú zsűri értékeli. A zsűritagok az előadások másnapján részt vesznek a Szakmai Klub beszélgetésén, akár hozzászólóként is. A versenyprogramok végeztével ők ítélik oda a fesztiváldíjakat. A díjosztó grémium összetételére idén is a fesztivál művészeti tanácsadója, Balogh Tibor tett javaslatot.

A 2023-as év zsűritagjai Dienes Blanka színésznő, Kiss József Jászai Mari-díjas, drámaíró, rendező, a Soproni Petőfi Színház igazgatója, Németh Ákos József Attila-díjas drámaíró, műfordító, rendező, Szekeres Szabolcs színikritikus, és Szigeti Réka dramaturg.

A versenyelőadásokon túl számos igazi színházi ínyencség kerül terítékre a bő egy hetes programsorozaton. A 10. Színházi Olimpia keretében, az első fesztiválnapon, június 23-án, 21 órai kezdettel látható a Barcelona Flamenco Ballet előadásában a Luxuria című flamenco-show.

A fesztivál teljes programja és további információk ide kattintva találhatók.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!