Teatro Potlach - Húszezer mérföldnyire a tenger alatt

Indul a Gyulai Várszínház hatvanadik évada

Június 27-én az olasz Teatro Potlach társulatának előadásával zárul a 10. Színházi Olimpia Gyulán, de a közönség ezt követően sem marad előadások nélkül: június 29-én ugyanis a GarázsMacbeth című produkcióval megnyitják a Várszínház hatvanadik évadát.

Június 27-én 19 órakor Pino di Buduo rendezésével, a Húszezer mérföldnyire a tenger alatt című Jules Verne-adaptációval búcsúzik a 10. Színházi Olimpia programsorozata Gyulán. A közönség a Luxuria című flamenco-balett produkciót, valamint a Prométheusz’22 című előadást láthatta az olimpia keretében.

Június 29-én 20:30-kor mutatják be John Christopher-Wood thriller-komédiáját GarázsMacbeth címmel, Árkosi Árpád rendezésében.

A szeretnivalóan bolondos Elsie szerepét jutalomjátéknak szánta a Gyulai Várszínház a gyulai Kovács Vanda számára, aki apja nyomdokait követve több mint 25 éve létezik sikeresen a színészi pályán. De jutalomjáték Norm szerepe, a férjét játszó Sipos Imrének is.

A jellegzetes angol humorban bővelkedő történet röviden annyi, hogy a kisvárosi házaspárnak elege lesz a tévéshow-kból, és az „igazi” kultúrára kiéhezve elhatározzák, hogy a lakótelepi garázsukban a környékbeli barátoknak maguk fogják előadni Shakespeare Macbeth-jét. Igaz, szerintük, a skót dráma kissé régimódian túl van írva, ezért kénytelenek rövidíteni, átírni, a tucatnyi szereplőt pedig mindössze maguk ketten életre kelteni…

További információk és jegyek elérhetők a Gyulai Várszínház oldalán.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!