Művészet

Kortárs francia világsiker érkezik Debrecenbe

Június 5-én 19 órakor láthatjuk a Thália Színház vendégjátékát Debrecenben, a 10. Színházi Olimpia keretében megrendezett Országos Színházi Találkozón: Yasmina Reza Művészet című darabját Béres Attila állította színpadra.

Nagy Viktor, Zayzon Zsolt és Hevesi László szereplésével látható Yasmina Reza kortárs francia írónő leghíresebb darabja, a Művészet, amely három férfi történetét dolgozza fel, akik barátsága tizenöt évre nyúlik vissza.

Ez a barátság látszik meginogni, amikor egyikük kitérőt tesz a modern művészetek felé: Serge (Nagy Viktor) vásárol egy igen drága festményt – egy modern mesterművet –, ami teljesen fehér. Legjobb barátja, Marc (Zayzon Zsolt) pedig nem rejti véka alá cseppet sem hízelgő véleményét, mi több, igen szabadszájúan fejezi ki azt.

A vitába akarata ellenére belekeveredik toleráns és nyugodt barátjuk, Yvan (Hevesi László), aki próbálja elsimítani a konfliktust.

A vita, amely eleinte pusztán a művészetről szólt, egyre személyesebbé válik – előkerülnek a régmúlt fájdalmai is.

Mennyire lehetünk őszinték egy kapcsolatban? Érdemes-e feláldozni tizenöt év barátságát a művészet oltárán?

Ezekre a kérdésekre is keresi a választ – elképesztő humorral –  az előadás, amelyet az írónő kizárólag férfi színészekkel enged előadni: talán mert ilyen nők nem is léteznek…?

A darabot 1997-es bemutatása óta hatalmas sikerrel játszák a West Enden és a Broadway-n, nem érdemes tehát kihagyni a Thália Színház művészei által színpadra állított előadást Debrecenben sem!

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!