Forrás: Békéscsabai Napsugár Bábszínház Facebook-oldala

Lenkefi Zoltán: „Nagyon jó programsorozaton vagyunk túl”

Május 27. és június 24. között rendezték meg a 10. Színházi Olimpia békéscsabai programjait: a rendezvénysorozatnak a Napsugár Bábszínház adott otthont, ahová több nemzet művészei érkeztek látványosabbnál látványosabb produkcióikkal.

A zárónapon táncoló marionett bábuk, Don Cristobal, a hagyományos spanyol vásári bábszínházi figura és Vitéz László is ellátogatott a Beliczey kúria kertjébe.

„Körülbelül 30 előadás fordult meg az elmúlt egy hónapban Békéscsabán, nekünk ez egy fantasztikus feltöltődés és nagyon jó lehetőség volt arra, hogy megmutassuk, Európa-szerte milyen nagyszerű bábművészek alkotnak. Nagyon sokat ismertünk közülük, de voltak olyanok, akik még nem jártak Békéscsabán, és olyan különlegességeket hoztak ide, amelyeket nem nagyon lehet Békéscsabán látni. Nagyon jó programsorozaton vagyunk túl” – mondta el a Lenkefi Zoltán, Békéscsabai Napsugár Bábszínház igazgatója.

Sarkadi Bence marionett művész Budapestről érkezett, és a világjáró marionettjeit hozta el a közönségnek. A légtornász, a török táncos és az operát éneklő háromfejű sárkány segítségével, rövid szöveg nélküli történeteket elevenített meg zenés-táncos mutatványok segítségével. A bábművész elmondta: ritkaság, hogy Magyarországon lép fel, műsorával leginkább külföldön játszik, hat kontinens 45 országában járt már.

A kaposvári Bábszíntér művészeti vezetője, Pályi János elmondta, hogy Lenkefi Konrád bábjátéka volt az első élménye ebben a városban, amely nagyon mély nyomot hagyott benne. Aztán a mester fia, Lenkefi Zoltán folytatta ezt a szellemi örökséget.

A bábszínház most egy olyan épületbe került, amely méltó ahhoz a hagyományhoz, tradícióhoz, amelyet ez a család Békéscsabán megteremtett.

Nagyon jó érzés, hogy egy csodaműhely épült itt, ami azt jelzi, fontos a városnak, hogy a bábművészet méltó helyen találkozzon közönségével

– hangsúlyozta Pályi János.

(Via behir.hu)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!