Funnykito – Fotó: Jerzy Malicki/funnykito.info

Marionettel és tűzzsonglőrökkel érkezik az egri várba a Harlekin Bábszínház

Június 24-én az egri várba várja az érdeklődőket a Harlekin Bábszínház: a 10. Színházi Olimpia keretében brazil és dán bábművészeket is vendégül látnak.

Június 24-én 10 órakor a Kreatív Kráterkör Föld fölött című produkciójával indítják a napot az egri várban, majd 11 órától a Dániában élő bábos, Alex Barti lép színpadra Marionett-showjával.

16 órától a brazil Dan Marquez vendégjátékát láthatjuk, Funnykito Show címmel, végül 21 órától a Kreatív Kráterkör tűzzsonglőrei, a Pyrotrió előadásával zárul a 10. Színházi Olimpia keretében megrendezett Bábművészeti Világtalálkozó programsorozata Egerben.

További információk a Harlekin Bábszínház oldalán olvashatók.

További cikkek
synergy logo
Bár a fesztivál Újvidéken jött létre, útja 2023-ban a magyarországi Színházi Olimpia évében Budapestre a Nemzeti Színházba vezetett, ahol a 10. Madách Nemzetközi Színházi Találkozó, a MITEM keretében látható. A Fesztiválról Venczel Valentin gondolatait osztjuk meg.
cartea-lui-ruth-7
A Rúth könyve azoknak a fájdalmáról szól, akik a háború elöl menekülve, családjukat hátrahagyva új világba költöztek. A bukaresti Állami Zsidó Színház előadása október 2-án látható.
Comédie Francaise - fotó: Jan Versweyveld
Molière halhatatlan Tartuffe, avagy a képmutató című művének XIV. Lajos által cenzúrázott, háromfelvonásos változata kel életre a Comédie Francaise társulatának előadásában október 7-én este és október 8-án délután a 10. MITEM keretében.