Sofie Krog Díva

Maskarádé Napokkal ér véget a Színházi Olimpia Szegeden

Június utolsó hétvégéjén, 24-én és 25-én Szegeden, a Kövér Béla Bábszínházban is véget ér a 10. Színházi Olimpia keretében megrendezett Bábművészeti Világtalálkozó programsorozata. Mutatjuk a programot!

A Szervusztok Pajtikák! láncfesztivál harmadik eseményeként megrendezett Maskarádé Napokon – amely egyben a bábszínház évadzáró hétvégéje is lesz – hazai és külföldi művészek előadásaival várják a közönséget.

Szombaton Környei Alice Szegény ember inge című mesekoncertjével várják a legkisebbeket, délután pedig a bábszínház nagysikerű előadása, az Egy kupac kuflit lép színpadra.

Vasárnap az olasz Bruno Leone bábművész Pulcinella című előadásával indítják a programot,  de a gyereknek szóló előadások mellett a szervezők a felnőttekre is gondoltak: 19 órától Sofie Krog – Diva 18+ címmel láthatjuk a szabadstílusú bábszínészet és bizarr költészet ötvözetét Jack-In-Box vígjátékba csomagolva a dán Sofie Krog Társulat előadásában.

További információk és a részletes program ide kattintva érhető el.

További cikkek
net_Rajzoltunk_egy_koeltemenyt_2023_2
A 10. MITEM részeként október 2-án 18 órától nyílik kiállítás a Nemzeti Színház első emeleti előcsarnokában, melynek keretében Magyarország rangos kortárs képzőművészei tisztelegnek alkotásaikkal Madách Imre főműve, Az ember tragédiája előtt.
nm_ajanlo_cl_XI_1_
Miért szól rólunk a Bánk bán? Mi köze van Molnár Ferencnek a nagy hajtépéshez? Kicsoda Grane? Mi a siker fokmérője? Mit kínál a 10. MITEM? Interjúk Udvaros Dorottyával, Blaskó Péterrel, Schnell Ádámmal és Berettyán Sándorral. És sok egyéb olvasnivalót kínál a Nemzeti Magazin friss száma.
Kulcsár Edit - fotó: Eöri Szabó Zsolt
A 10. Színházi Olimpia záróakkordjaként a Nemzeti Színház megrendezi a jubileumi, 10. Madách Nemzetközi Színházi Találkozót (MITEM). Kulcsár Edit Ágota dramaturgot, a MITEM főszervezőjét kérdezzük a rendhagyó programról, a színház szerepéről és egy kimerítően szép évről.