A Mutdance táncosait öltöztetik a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészei – Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Népviselet-bemutatóval várták a Mutdance művészeit Budapesten

Népviselet-, tánc- és zenei bemutatóval fogadta a Mutdance társulatot a Magyar Nemzeti Táncegyüttes: a dél-koreai művészek a Bemut című előadásukat hozták el Magyarországra, a 10. Színházi Olimpiára.

A Mutdance társulat három alkalommal lép fel Magyarországon: június 15-én Győrben, a Magyar Táncfesztiválon a Győri Nemzeti Színházban, majd június 17-én és 18-án Budapesten, a Nemzeti Táncszínházban láthatjuk Bemut című előadásukat.

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes kalotaszegi és szatmári táncokat mutatott be a vendégeknek népviseletben, ízelítőt adva a magyar táncokból. A rendezvényen a dél-koreai társulat tagjai megismerkedhettek Magyarország népviseleteivel, majd együtt táncolhattak vendéglátóikkal. A Mutdance két táncosa kalotaszegi népviseletben próbálta ki a magyar néptáncot, míg a Magyar Nemzeti Táncegyüttes három táncosa dél-koreai nemesi viseletet öltött magára.

A 16 női táncosból álló formáció több mint egy hetet tölt Magyarországon, ezalatt a két tánccsoport több közös programon is megismerheti a másik kultúráját. A vendégegyüttes programjai között városnézés és közös pincelátogatás is szerepel.

(Via kultura.hu)

További cikkek
net_Rajzoltunk_egy_koeltemenyt_2023_2
A 10. MITEM részeként október 2-án 18 órától nyílik kiállítás a Nemzeti Színház első emeleti előcsarnokában, melynek keretében Magyarország rangos kortárs képzőművészei tisztelegnek alkotásaikkal Madách Imre főműve, Az ember tragédiája előtt.
nm_ajanlo_cl_XI_1_
Miért szól rólunk a Bánk bán? Mi köze van Molnár Ferencnek a nagy hajtépéshez? Kicsoda Grane? Mi a siker fokmérője? Mit kínál a 10. MITEM? Interjúk Udvaros Dorottyával, Blaskó Péterrel, Schnell Ádámmal és Berettyán Sándorral. És sok egyéb olvasnivalót kínál a Nemzeti Magazin friss száma.
Kulcsár Edit - fotó: Eöri Szabó Zsolt
A 10. Színházi Olimpia záróakkordjaként a Nemzeti Színház megrendezi a jubileumi, 10. Madách Nemzetközi Színházi Találkozót (MITEM). Kulcsár Edit Ágota dramaturgot, a MITEM főszervezőjét kérdezzük a rendhagyó programról, a színház szerepéről és egy kimerítően szép évről.