A Mutdance táncosait öltöztetik a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészei – Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Népviselet-bemutatóval várták a Mutdance művészeit Budapesten

Népviselet-, tánc- és zenei bemutatóval fogadta a Mutdance társulatot a Magyar Nemzeti Táncegyüttes: a dél-koreai művészek a Bemut című előadásukat hozták el Magyarországra, a 10. Színházi Olimpiára.

A Mutdance társulat három alkalommal lép fel Magyarországon: június 15-én Győrben, a Magyar Táncfesztiválon a Győri Nemzeti Színházban, majd június 17-én és 18-án Budapesten, a Nemzeti Táncszínházban láthatjuk Bemut című előadásukat.

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes kalotaszegi és szatmári táncokat mutatott be a vendégeknek népviseletben, ízelítőt adva a magyar táncokból. A rendezvényen a dél-koreai társulat tagjai megismerkedhettek Magyarország népviseleteivel, majd együtt táncolhattak vendéglátóikkal. A Mutdance két táncosa kalotaszegi népviseletben próbálta ki a magyar néptáncot, míg a Magyar Nemzeti Táncegyüttes három táncosa dél-koreai nemesi viseletet öltött magára.

A 16 női táncosból álló formáció több mint egy hetet tölt Magyarországon, ezalatt a két tánccsoport több közös programon is megismerheti a másik kultúráját. A vendégegyüttes programjai között városnézés és közös pincelátogatás is szerepel.

(Via kultura.hu)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!