Pino di Buduo

Pino di Buduo: „A fények megvilágítják az emberek képzeletét”

Zenés, táncos Szent Iván éji mulatsággal zárult a 10. Színházi Olimpia, amelyen az olasz Teatro Potlach különleges fényfestésének is tanúi lehettünk. A Magyar Nemzet Pino di Buduóval, a társulat vezetőjével készített interjút.

„A hétköznapok elsodorják az embert, és nem figyelnek oda az élet szépségeire. A saját városukat mutatom meg a lakóinak, olyan ez, mintha először látnák.” – fogalmazott a rendező, majd hozzátette:

A fények megvilágítják az emberek képzeletét.

A varázslatos estén életre keltek a sziget különböző pontjai, mint például a premontrei kápolna, az ország legnagyobb, 200 éves platánfája és a Szent Margit kolostor romjai is.

A 10. Színházi Olimpia záróeseménye (fotó: Mirkó István)

Az 1976-ban, Fara Sabinában alapított Teatro Potlach interkulturális és multimédiás előadásaival fesztiválokon, show-műsorokban bizonyított a közönségnek és a szakmának egyaránt.

„Ez volt az az este, amikor bármi megtörténhetett, s mindenki azt akarta, hogy történjen is valami” – tette hozzá.

Az idevarázsolt Szent Iván éji álomszerű világban, a Margitsziget fái között, a nagy réten, egy olasz utcaszínházi társulat fantasztikus világot épített fel, melyben helyet kapott az Aesop Studio, a Quiet Ensemble, a Fővárosi Nagycirkusz, a Magyar Táncművészeti Egyetem, a Budapest Bábszínház és a Zeneakadémia is.

(Via Magyar Nemzet)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!