Magamura Alkotóműhely – Johanes Doktor Faust

Szentivánéji varázslatokkal zárul a Színházi Olimpia Debrecenben

Június 23-án folytatódik a Szervusztok, Pajtikák! szabadtéri láncfesztivál Debrecenben: a 10. Színházi Olimpia keretében megrendezett programsorozat utolsó eseményét Szentivánéji varázslatok címmel rendezi meg a Vojtina Bábszínház.

A hazai és külföldi bábművészet kiváló képviselőivel találkozhatnak az érdeklődők két napon keresztül, valamint Láttál-e már 120 éves bábot? címmel bábszakmai bemutatót is tartanak.

Mutatjuk a részletes programot!

Június 23. Emlékkert és Vojtina Bábszínház:

  • 19 óra: Dan Marquez: Funnykito Show — bűvészelőadás (Brazília)
  • 20 óra: Magamura Társulat: Johannes Doktor Faust — bábelőadás (Magyarország). Az előadás helyszíne a Vojtina Bábszínház színházterme.
  • 21.15: Kreatív Kráter Kör: Pyro Trió — akrobatikus tűzzsonglőrködés (Magyarország)

Június 24., Hal köz:

  • 18 óra: Alex Mihajlovski: Alex Barti Show – marionettszínház (Macedónia)
  • 21 óra: LedPuppets Fényszínház: Neptun könyve – fényszínház (Magyarország)
  • 22 óra: Auria Tűzzsonglőr Csoport: Fény és árnyék tánca – tűzzsonglőrködés (Magyarország)

 

A részletes program és további információk a Vojtina Bábszínház oldalán találhatók.

További cikkek
net_Rajzoltunk_egy_koeltemenyt_2023_2
A 10. MITEM részeként október 2-án 18 órától nyílik kiállítás a Nemzeti Színház első emeleti előcsarnokában, melynek keretében Magyarország rangos kortárs képzőművészei tisztelegnek alkotásaikkal Madách Imre főműve, Az ember tragédiája előtt.
nm_ajanlo_cl_XI_1_
Miért szól rólunk a Bánk bán? Mi köze van Molnár Ferencnek a nagy hajtépéshez? Kicsoda Grane? Mi a siker fokmérője? Mit kínál a 10. MITEM? Interjúk Udvaros Dorottyával, Blaskó Péterrel, Schnell Ádámmal és Berettyán Sándorral. És sok egyéb olvasnivalót kínál a Nemzeti Magazin friss száma.
Kulcsár Edit - fotó: Eöri Szabó Zsolt
A 10. Színházi Olimpia záróakkordjaként a Nemzeti Színház megrendezi a jubileumi, 10. Madách Nemzetközi Színházi Találkozót (MITEM). Kulcsár Edit Ágota dramaturgot, a MITEM főszervezőjét kérdezzük a rendhagyó programról, a színház szerepéről és egy kimerítően szép évről.