Forrás: KAPSZ Facebook-oldala

Színház, szakmai programok, különlegességek a Kultúrpajta Fesztiválon

Határ nincs, csak távolság: ezt a címet viseli a viszáki Kaszás Attila Pajta Színház 2023-as, színházi olimpiai műsora. A háromnapos program felölel könyvbemutatót, kiállítást, zenés költői estet, gyümölcsészeti bemutatót, és természetesen színházi előadásokat is. A viszáki fesztivált június 22. és 24. között tartják.

„A viszáki Kultúrpajta ötlete Kaszás Attilától ered, aki a felvidéki Zsigárdon nagyapai örökségét felújítva alakított ki közösségi házat a helyieknek. Sokat beszélgettünk erről Attilával. Amikor hirtelen itthagyott minket, úgy éreztem, hogy tartozom neki azzal, hogy megcsinálom Viszákon, amit elterveztünk” – nyilatkozta egyszer a Kaszás Attila Pajta Színházról annak alapítója, Szarvas József Kossuth-díjas színművész.

Azóta a KAPSZ számos előadásnak, koncertnek, kiállításnak, kultúrpajta fesztiválnak adott otthont. Nem kivétel ez alól az idei év sem, a Kaszás Attila Pajta Színház is csatlakozott a 10. Színházi Olimpiához háromnapos kulturális programjával.

A június 22-én kezdődő fesztiválon láthatjuk – többek között – a felvidéki Csavar Színház, Zentai Magyar Kamaraszínház és a Kárpátalja Megyei Drámai Színház produkcióit, fellépnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem másodéves hallgatói, színpadra lép Ferenczy György, Szokolay Dongó Balázs és Szarka Gyula is.

A fesztivál teljes programja itt olvasható.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!