Slava Polunin

Szlava Polunyin: „Remélem, hogy még számos alkalommal a nézők elé állhatunk”

Június 16–18. között öt alkalommal láthatjuk Szlava Polunyin világszerte ismert előadását a MITEM és a 10. Színházi Olimpia meghívására. Az utazás és a próbák előtt a rendező a Magyar Nemzettel osztotta meg néhány gondolatát.

Polunyin SnowShow című előadásával idén harminc éve járja a világot, töretlen sikerrel: az interjúban elmondta, hogy minden produkcióját addig tartja a színpadon, amíg úgy érzi, hogy releváns tud maradni.

Úgy érzem, hogy a Snow Show bája, aktualitása szerencsére még nem kezdett halványulni, így remélem, hogy még számos alkalommal a nézők elé állhatunk vele.

„Az én előadásaimban senki kárára nem nevetünk. Olyan emberi öröm- és bánatforrásokról mesélünk, amelyek évezredek óta kísérik mindennapjainkat: a szeretetről, a barátságról, a magányról és a kedvességről szólnak a történeteink.” – árulta el Polunyin.

Az előadás sikerességét, frissességét elmondása szerint annak köszönhetik, hogy nagyon gyakran változtatja a játszók szerepeit, és ezt csak közvetlenül az előadás előtt közli velük. Ezenkívül a stíluson is változtatni szoktak: egyszer drámát játszanak, aztán shakespeare-i tragédiát, majd farce-ot.

Emellett azt is kiemelte, hogy az előadások nem jöhetnének létre a családja támogatása nélkül:

A családom mindig mellettem állt. Nem tudom, hogyan lehetnék sikeres bármiben, ha ők nem lennének velem, nem osztoznának velem minden vidám és szomorú percben egyaránt. Ha nem támogatnák az ötleteimet, a vállalkozásaimat, és nem zengene a házunk a nevetésüktől, az számomra teljesen elképzelhetetlen lenne.

Az interjú teljes terjedelmében a Magyar Nemzet oldalán olvasható.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!