Slava Polunin

Szlava Polunyin: „Remélem, hogy még számos alkalommal a nézők elé állhatunk”

Június 16–18. között öt alkalommal láthatjuk Szlava Polunyin világszerte ismert előadását a MITEM és a 10. Színházi Olimpia meghívására. Az utazás és a próbák előtt a rendező a Magyar Nemzettel osztotta meg néhány gondolatát.

Polunyin SnowShow című előadásával idén harminc éve járja a világot, töretlen sikerrel: az interjúban elmondta, hogy minden produkcióját addig tartja a színpadon, amíg úgy érzi, hogy releváns tud maradni.

Úgy érzem, hogy a Snow Show bája, aktualitása szerencsére még nem kezdett halványulni, így remélem, hogy még számos alkalommal a nézők elé állhatunk vele.

„Az én előadásaimban senki kárára nem nevetünk. Olyan emberi öröm- és bánatforrásokról mesélünk, amelyek évezredek óta kísérik mindennapjainkat: a szeretetről, a barátságról, a magányról és a kedvességről szólnak a történeteink.” – árulta el Polunyin.

Az előadás sikerességét, frissességét elmondása szerint annak köszönhetik, hogy nagyon gyakran változtatja a játszók szerepeit, és ezt csak közvetlenül az előadás előtt közli velük. Ezenkívül a stíluson is változtatni szoktak: egyszer drámát játszanak, aztán shakespeare-i tragédiát, majd farce-ot.

Emellett azt is kiemelte, hogy az előadások nem jöhetnének létre a családja támogatása nélkül:

A családom mindig mellettem állt. Nem tudom, hogyan lehetnék sikeres bármiben, ha ők nem lennének velem, nem osztoznának velem minden vidám és szomorú percben egyaránt. Ha nem támogatnák az ötleteimet, a vállalkozásaimat, és nem zengene a házunk a nevetésüktől, az számomra teljesen elképzelhetetlen lenne.

Az interjú teljes terjedelmében a Magyar Nemzet oldalán olvasható.

További cikkek
synergy logo
Bár a fesztivál Újvidéken jött létre, útja 2023-ban a magyarországi Színházi Olimpia évében Budapestre a Nemzeti Színházba vezetett, ahol a 10. Madách Nemzetközi Színházi Találkozó, a MITEM keretében látható. A Fesztiválról Venczel Valentin gondolatait osztjuk meg.
cartea-lui-ruth-7
A Rúth könyve azoknak a fájdalmáról szól, akik a háború elöl menekülve, családjukat hátrahagyva új világba költöztek. A bukaresti Állami Zsidó Színház előadása október 2-án látható.
Comédie Francaise - fotó: Jan Versweyveld
Molière halhatatlan Tartuffe, avagy a képmutató című művének XIV. Lajos által cenzúrázott, háromfelvonásos változata kel életre a Comédie Francaise társulatának előadásában október 7-én este és október 8-án délután a 10. MITEM keretében.