Csokonai Fórum, Debrecen – forrás: Csokonai Fórum

A közönség segítségét kérik a Csokonai Fórum harmadik játszóhelyének elnevezésében

A debreceni Csokonai Nemzeti Színház – amely a 10. Színházi Olimpia egyik kiemelt helyszíne volt – felhívást tett közzé, amelyben nézői segítségét kérni az új, 100 fő befogadására alkalmas színházi tér elnevezésében. 

A Latinovits Zoltán terem és a Kóti Árpád terem mellett Orfeum néven működött a második emeleti játszóhely, amely szakmai beszélgetések, sajtótájékoztatók, próbák helyszíne volt, ám a következő évadtól kabarék, stand-up előadások, irodalmi események és állandó estek befogadótere lesz.

A hangulatos teremnek már a Csokonai Fórum átadása előtt is több „munkaneve” volt, így született meg az az ötlet, hogy találja meg „identitását” a debreceniek és minden szavazni vágyó segítségével. 

Hogy mi legyen a neve? Döntsön a nagyérdemű! – olvasható a színház felhívásában.

A kampány hamarosan indul: a javaslatokat július 24. és augusztus 4. között várják az [email protected] e-mail címre. Augusztus 7. és 13. között az öt legfrappánsabb elnevezés közül lehet majd szavazni a legjobbnak ítéltre, majd augusztus 15-én lesz az eredményhirdetés. 

A nyertes névadó a Csokonai Nemzeti Színház munkatársainak segítségével elhelyezheti a névtáblát és részt vehet a névadó ünnepségen is.

(Via csokonaiszinhaz.hu)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!