Zero Point Theatre: Jelentés egy akadémiának

A Színházi Olimpiáról szólt a Rondó nemzetiségi magazin legutóbbi adása

A Rondó nemzetiségi magazin július 21-i adásának témája a 10. Színházi Olimpia volt. A műsorban az athéni Zero Point Theatre Jelentés egy akadémiának című előadását mutatták be, amit április 20-án láthattunk a Nemzeti Színház színpadán.

Az adás kezdetén Theodórosz Terzopuloszhoz, a Színházi Olimpia egyik alapítójához látogattak. A világhírű színházi rendező elmondta, hogy a 2023-ban Magyarországon megrendezett 10. Színházi Olimpia a rendezvény történetének legnagyobb eseménysorozata volt. Az alapítók nagy örömére szolgált az is, hogy az előadásokat nem csak Budapesten, hanem az ország egész területén élvezhette a közönség.

A műsor középpontjában az athéni Zero Point Theatre Jelentés egy akadémiának című előadásánák főpróbája áll. Savvas Stroumpos, az előadás rendezője beszél arról, hogy miért otthonos számára a magyar kultúra és miért szeret együtt dolgozni magyar színészekkel.

Ezt követően megismerhetjük a Franz Kafka Jelentés egy akadémiának című elbeszéléséből készült előadás elkészültének körülményeit, és többek között azt is, hogy miért fordulnak újra és újra a kiváló cseh író műveihez. A teljes adás ide kattintva tekinthető meg.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!