Kovács Géza. Forrás: vaol.hu

Nehéz, de eredményes évadot zárt a Mesebolt Bábszínház

Évadot zárt a Mesebolt Bábszínház is: eddigi történetének legtöbb előadását játszotta, valamint számos szakmai díjjal lett gazdagabb a 10. Színházi Olimpián is szerepet vállaló szombathelyi teátrum.

Kovács Géza igazgató elmondta: nehéz, de minden eddiginél sikeresebb évadot zárnak. Korszerűsítették a bábszínház Gazdag Erzsi kamaratermét, valamint előadótermet varázsoltak egy korábbi próbahelyiségből, amelyet Lázár Ervinről neveztek el.

Ugyan a bérleteseik száma – 2500 – még nem éri el a járvány előtti szintet, de a 34.000 fős nézőszámmal nagyon elégedettek. Közel 300 előadt játszottak a 2022/2023-as évadban.

Számos szakmai díjjal lettek gazdagabbak: a Mesebolt Bábszínház öt színházi fesztiválon vett részt, a Lili és a bátorság című előadásuk elnyerte a Színházi Kritikusok díját, és  a 14. Nemzetközi Bábszínházi Fesztiválon Varga Bori lett a legjobb színésznő.

Kovács Géza igazgató elmondta, hogy komoly munka, ugyanakkor nagy siker volt a 10. Színházi Olimpia keretében megrendezett Bábművészeti Világtalálkozó megszervezése a témaparkban.

A társulat titkos szavazással Trifusz Ádám szervezőnek ítélte a No lám! díjat.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!