Fotó: Eöri Szabó Zsolt - nemzetiszinhaz.hu

Synergy World Theatre Festivalt rendeznek a Nemzetiben

2017-ben a szerbiai Újvidéken alakult meg a Synergy World Theatre Festival azzal a célkitűzéssel, hogy platformot biztosítson olyan színházaknak és társulatoknak, amelyek különböző nyelvi közösségek és kultúrák határain működnek.

A fesztivál alapítása óta Újvidéken működik a város támogatásával az Újvidéki Színház/Novosadsko Pozorište szervezésében; vezetője Venczel Valentin, aki 2013-2023 között a délvidéki magyar nyelvű teátrum igazgatója volt.

Bár a fesztivál Újvidéken jött létre, útja 2023-ban a magyarországi Színházi Olimpia évében Budapestre a Nemzeti Színházba vezetett, ahol a 10. Madách Nemzetközi Színházi Találkozó, a MITEM keretében látható.

Via Nemzeti Színház

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!