Csodaláda (forrás: Fővárosi Nagycirkusz)

A Fővárosi Nagycirkusz humanitárius segítséget nyújt a berergszászi teátrumnak

Ahogy arról beszámoltunk, a Kárpátalján működő Beregszászi Magyar Drámai Színház december 16-án vehette át a Magyar Örökség Díjat a három évtizede tartó nemzetszolgálata miatt. A Fővárosi Nagycirkusz az elmúlt hónapok során különös figyelemmel kísérte a határon túli intézmény sorsát.

A Nemzeti Cirkuszművészeti Központ 2022 óta nyújt humanitárius segítséget a kárpátaljai teátrumnak, többek között szállással támogatva a háború elől menekülőket, köztük a beregszászi művészeket is. A kárpátaljai társulat tagjai családjaikkal együtt meghívást kaptak a Fővárosi Nagycirkusz Csodaláda című előadására is. A varázslatos téli produkciót 2023. december 16-án, szombaton, 17-en tekinthették meg a páholyból.

Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatója a 30 éves jubileum alkalmából megfogalmazott gratulációjában kiemelte: „A Beregszászi Magyar Drámai Színház a határon túli magyarságnak erőt és hitet adott az anyanyelv megőrzéséhez, a hagyományok átörökítéséhez és a nemzeti tudat megtartásához. A színház ezáltal vált az egyetemes színházművészet részévé, és fontos része lett a kárpátaljai kulturális életnek.”

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!