Békéscsabai Napsugár Bábszínház. Fotó: Horcsák András

Felnőtteknek szóló előadássorozatot indít a Békéscsabai Napsugár Bábszínház

Kultúrszösz elnevezéssel felnőtteknek szóló előadássorozatot indít a békéscsabai bábszínház, amellyel azt igyekeznek elérni, hogy a nézők ne gyerekműfajként gondoljanak a bábművészetre.

A társulat 2023 májusában költözött be az új bábszínházba. Eddig is igyekeztek megszólítani a felnőtt korosztályt, most erre már elegendő tér is rendelkezésükre áll.

„Mert a báb műfaja minden korosztály számára érvényes színházi forma”– mondta Lenkefi Zoltán, a bábszínház igazgatója. „Próbáljuk a felnőtteket másfajta, alternatív színházi világba bevezetni. Próbáljuk azt megteremteni, hogy egy kicsit másképp nézzenek a bábszínházra.

Ne csak gyerekműfajként éljék meg.

– tette hozzá Lenkefi Zoltán, majd elmondta, hogy a sorozat művészi, alternatív színházi előadásokat tartalmaz.

Január 19-én Czéh Dániel egy böllér szerepébe bújva játssza el A kisgömböc című vásári bohócjátékot az egyik legismertebb magyar népmese alapján. Április 12-én Polcz Alaine szövegei és Karády Katalin dalai hangzanak el táncos bábművészeti formában Markó-Valentyik Anna szólóelőadásában az Alaine – Ideje a meghalásnak című előadáson. Június 21-én a békéscsabai társulat saját bemutatót tart Esti mesék felnőtteknek – A szél most a legigazabb címmel. Az előadás Linn Skaber norvég szerző fiktív monológjai alapján készült, Gyarmati Éva, Czumbil Örs és Csortán Zsóka játsszák majd.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!