Február 11-én újra kinyit a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház

A tervezett tavaszi újranyitásnál hamarabb, már február 11-én ismét megnyitja kapuit a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház. A teátrum egy szatmárnémeti és egy bukaresti előadásnak ad otthont 10. Színházi Olimpián.

Az újranyitást Kovács Ferenc, Nyíregyháza fideszes polgármestere jelentette be közösségi oldalán. Bejegyzésében azt írta, már nyár végén elkezdtek felkészülni a fűtési időszak várható nehézségeire, az októberi közgyűlésen pedig a város egyes intézményeinek részleges bezárásáról döntöttek. Ezzel jelentős megtakarításokat értek el. Hozzátette, hogy a zárások feloldásával kapcsolatban több tényezőt, köztük a lakosság igényeit is figyelembe veszik, emiatt döntött úgy, hogy már februárban teljes munkarendben játszhat a Móricz Zsigmond Színház társulata.

Mint fogalmazott, ezzel a döntéssel kedveznek a színházlátogatóknak, a bérleteseknek és az önkormányzati cégként működő teátrumnak is, hiszen így még a tervek szerint valósítható meg az évad. A nagyszínpadon a Teljesen idegenek című előadással kezdenek – fűzte hozzá. „A továbbra is folyamatosan üzemelő Eissmann Városi Sportuszoda mellett így újabb fontos közösségi színteret látogathatunk rendszeresen. A további döntések lehetőségét pedig folyamatosan vizsgáljuk” – írta a polgármester.

A teátrum több előadásnak is otthont ad a 10. Színházi Olimpián. Bővebb információ a programnaptárban ide kattintva.

(Via MTI)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!