Fotó: Eöri Szabó Zsolt - Nemzeti Színház

FEDÁK SÁRI – 100. előadásához érkezett Szűcs Nelli önálló estje

Január 25-én a Bajor Gizi Szalonban századik előadását ünnepelte a közönség Szűcs Nelli önálló estjének. A Nemzeti Színház a Csíksomlyói passiót hozza el a 10. Színházi Olimpiára.

Fedák Sári egyike volt a legnagyobbaknak. Ő volt A primadonna. Sztár Pesttől New Yorkig. Aki színpadon látta Őt, soha nem felejti. Rendkívüli személyisége, kivételes egyénisége kitörölhetetlen nyomot hagyott valaha volt színházi életünkben. Külön érdekesség a Fedák Sárit elénk varázsoló művésznő – Szűcs Nelli – személye. Ő is Beregszász szülötte, gyökerei ehhez a városhoz kötik, csakúgy, mint nagy elődjét. Rendkívüli empátiával és érzékenységgel vett részt az est szerkesztésében, fő hangsúlyainak megtalálásában, a koncepció tervezésében, kitalálásában.

Az előadást követően a Hollósi Frigyes Művészklubban, a színház társalgójában is folytatódott az ünneplés. Barátokkal és a társulat tagjaival koccintott a művésznő, akit Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója is meghatódva köszöntött, hangsúlyozva, hogy Nelli nem pusztán egy szép estet, de egy nagyon fontos ügyet is megtalált Fedák Sári életművében. Nem csak színésznőként bújik a nagy előd bőrébe a Nemzeti Színházban – és bárhol, ahová az estet meghívják -, hanem emlékének ápolásáért is sokat tesz. Ő volt például az egyik kezdeményezője és motorja annak, hogy a primadonnának szobrot állítottak Beregszászon.

A Nemzeti Színház a Csíksomlyói passiót hozza el a 10. Színházi Olimpiára.

(Via nemzetiszinhaz.hu)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!