Fotó: Mekli Zoltán

Az erősebb – Ősbemutatót tartottak a győri Padlásszínházban

Zakariás Zalán rendezésében mutatták be Az erősebb című színművet a győri Padlásszínházban, ami két nő egymásnak feszülését követi nyomon. Az egyfelvonásos drámát Szina Kinga és Mózes Anita adja elő. A Győri Nemzeti Színház a Duna Fesztiválnak ad otthont a 10. Színházi Olimpián.

Újabb bemutatóval bővül a győri Padlásszínház kínálata. Február 10-látható Strindberg kétszemélyes drámája, az Erősebb Zakariás Zalán rendezésében. A város szívében található, 1993 és 2000 között sikeresen működő teátrum tavalyi újraélesztésének legfőbb célja az volt, hogy a Győri Nemzeti Színház művészei más oldalukról is bemutatkozhassanak, kisebb lélegzetvételű történetükkel, monodrámájukkal lépjenek a közönség elé.

“Kávéházi sarok. Kisasztal, poros székek. Ócska karácsonyi zene szól. A hely szinte üres. Rajtunk (nézőkön) és pincéren kívül, csak egy nő olvasgat az ablak közelében. Nyugtalanító nyugodtság. Pár perc múlva egy feltűnő nő ül az asztalához. Véletlen találkozó.” Strindberg első házassága zátonyra futásakor vetette papírra Az erősebb című színművet (1889), melyben két nő egymásnak feszülését, folyamatos státuszváltását követhetjük nyomon.

Előadja: Szina Kinga és Mózes Anita. Dramaturg: Berecki Ágota. Súgó: Jakab Anita. Látványtervező: Cs. Kiss Zsuzsanna. Rendezőasszisztens: Takács Zoltán. Rendező: Zakariás Zalán.

A Győri Nemzeti Színház a Duna Fesztiválnak ad otthont a 10. Színházi Olimpián.

(Via gyoriszinhaz.hu)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!