Rozgonyi-Kulcsár Viktória - forrás: Jurányi Ház
Rozgonyi-Kulcsár Viktória - forrás: Jurányi Ház

Rozgonyi-Kulcsár Viktória: „A színház feladata a tabuk boncolgatása”

A család, az egyén és a társadalom viszonyáról szóló színházi fesztivállal csatlakozik a 10. Színházi Olimpiához a Jurányi Inkubátorház. A 2023. május 8. és 30. között zajló CSET Fesztiválon színházi előadásokon, beszélgetéseken, műhelyfoglalkozásokon keresztül járják körül a központi témákat különféle nézőpontokból, tabuk nélkül. 

Az eseménysorozatról a Jurányi és a FÜGE Produkció alapítójával, intézményvezetőjével, Rozgonyi-Kulcsár Viktóriával beszélgettünk.

További cikkek
A Csokonai Fórum Latinovits Terme – forrás: Csokonai Fórum
A 10. Színházi Olimpia kiemelt helyszíne lesz a megújult debreceni Csokonai Fórum, ahová az Országos Színházi Találkozó keretében a magyarországi kőszínházak számos meghatározó előadása érkezik májusban és júniusban.
MDOL, Krvavá svatba
A 10. Színházi Olimpia előadásai nem csak műfaji, de nyelvi változatosságot is hoznak a hazai színpadokra: az alábbi válogatásban elsőként a szláv – ukrán, szerb, lengyel, szlovák és cseh nyelvű – előadásokból szemezgettünk.
Janos kiraly
Shakespeare királydrámájának groteszk átiratát, Friedrich Dürrenmatt János király című darabját mutatja be március 24-én a marosvásárhelyi Tompa Miklós Társulat. A teátrum A nép ellensége és Az ördög próbája című előadásokat hozza el a 10. Színházi Olimpiára.