Béranyák - A Vígszínház vendégjátéka

A CSET Fesztivállal jön a Színházi Olimpiára a Jurányi Ház

10. Színházi Olimpia keretében május 2-án indul a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban a CSET FESZT (CSalád – Egyén – Társadalom), ahol színházi előadások, műhelymunkák, installációk, beszélgetések során kerülnek előtérbe a társadalmi elvárások, tradíciók és előítéletek individuumra gyakorolt hatásai, amelyek befolyásolják a családon belüli szerepeket, a családhoz, mint mikrokörnyezethez való viszonyrendszert.

A FÜGE produkciós és ernyőszervezet 2021-ben számos partner bevonásával szervezte meg a fesztivál első kiadását Anyacsak1 címmel, ahol a színházi előadások, beszélgetések, műhelyfoglalkozások a szülővé válás és nem válás témáját járták körül tabuk nélkül.

A második kiadásban tágul a perspektíva: a család és abban az egyén helyzete és mozgástere a társadalom kontextusában válik tágan értelmezett témává. A fesztivál programjai foglalkoznak a gazdasági keretek, a társadalmi elvárások, tradíciók és előítéletek individuumra gyakorolt hatásaival, amelyek befolyásolják a családon belüli szerepeket, a családhoz, mint mikrokörnyezethez való viszonyrendszert.

Ugyanakkor vizsgálják az egyén környezet iránti felelősségét, családon belül betöltött szerepét, társadalmi szerepvállalását is. A programban a meghívott színházi előadások mellett kiemelten fontosak a zárt műhelymunkák és a nyilvános beszélgetések, befogadók, résztvevők, alkotók közötti találkozási lehetőségek.

Földrajzilag is szélesebb lesz a spektrum: a fővárosi színházak mellett, vidéki partnereket csatlakoznak a fesztiválhoz, a hazai munkák bemutatása mellett pedig nemzetközivé válik a program.

A CSET Fesztivál részletes programja és a jegyvásárlás ide kattintva érhető el.

Az eseményekről korábban Rozgonyi-Kulcsár Viktóriával beszélgettünk.

További cikkek
Company La Tal: Carrillo
Mutatjuk, hogy telt a Színházi Olimpia keretében megrendezett Szervusztok Pajtikák! eseménysorozat első hétvégéje Debrecenben! 
Szűcs Réka - forrás: Harlekin Bábszínház
Az egri Harlekin Bábszínház igazgatójával, Szűcs Rékával Klész Bea készített interjút: a beszélgetés – amelyben a 10. Színházi Olimpia keretében megrendezett programokról is szó lesz – június 1-jén 18 órától hallható.
thalia
A 2023/24-es kínálatban megtalálhatók klasszikus és fekete komédiák, tipikus angol bohózat és egy vígjáték egy bulvárbotrányról. A teátrum két előadást is befogad a 10. Színházi Olimpián.