Béranyák - A Vígszínház vendégjátéka

A CSET Fesztivállal jön a Színházi Olimpiára a Jurányi Ház

10. Színházi Olimpia keretében május 2-án indul a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban a CSET FESZT (CSalád – Egyén – Társadalom), ahol színházi előadások, műhelymunkák, installációk, beszélgetések során kerülnek előtérbe a társadalmi elvárások, tradíciók és előítéletek individuumra gyakorolt hatásai, amelyek befolyásolják a családon belüli szerepeket, a családhoz, mint mikrokörnyezethez való viszonyrendszert.

A FÜGE produkciós és ernyőszervezet 2021-ben számos partner bevonásával szervezte meg a fesztivál első kiadását Anyacsak1 címmel, ahol a színházi előadások, beszélgetések, műhelyfoglalkozások a szülővé válás és nem válás témáját járták körül tabuk nélkül.

A második kiadásban tágul a perspektíva: a család és abban az egyén helyzete és mozgástere a társadalom kontextusában válik tágan értelmezett témává. A fesztivál programjai foglalkoznak a gazdasági keretek, a társadalmi elvárások, tradíciók és előítéletek individuumra gyakorolt hatásaival, amelyek befolyásolják a családon belüli szerepeket, a családhoz, mint mikrokörnyezethez való viszonyrendszert.

Ugyanakkor vizsgálják az egyén környezet iránti felelősségét, családon belül betöltött szerepét, társadalmi szerepvállalását is. A programban a meghívott színházi előadások mellett kiemelten fontosak a zárt műhelymunkák és a nyilvános beszélgetések, befogadók, résztvevők, alkotók közötti találkozási lehetőségek.

Földrajzilag is szélesebb lesz a spektrum: a fővárosi színházak mellett, vidéki partnereket csatlakoznak a fesztiválhoz, a hazai munkák bemutatása mellett pedig nemzetközivé válik a program.

A CSET Fesztivál részletes programja és a jegyvásárlás ide kattintva érhető el.

Az eseményekről korábban Rozgonyi-Kulcsár Viktóriával beszélgettünk.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!