A testben élő kultúra – Magyarul is elérhető Suzuki Tadashi kötete

Április 22-én 20 óra 30-tól, a SCOT-Suzuki Társulat A trójai nők című előadása után tartott közönségtalálkozó keretén belül kerül sor Suzuki Tadashi: A testben élő kultúra című könyvének bemutatására a Nemzeti Színház emeleti előcsarnokában a szerző részvételével. 

Suzuki Tadashi: A testben élő kultúra 

Tadashi Suzuki, aki 1976-ban a világ egyik legnagyobb nemzetközi színházi központját hozta létre japán elhagyatott vidéki településén, Togában, nem csupán a világ egyik legjelentősebb színházi rendezője, a Nemzetközi Színházi Olimpia alapítója, hanem korszakalkotó gondolkodó is.

Culture is the Body – A testben élő kultúra címmel végre magyarul is megjelenő kötetének színházelméleti írásaiban korunk alapvető kérdéseinek radikális megközelítésére törekszik. Filozófiája és képzési rendszere nem korlátozódik csupán a hagyományos japán színházi műfajok, a kabuki és a nó értékeinek megőrzésére és megújítására, élénken rezonál a 20. századi nyugat-európai színházkultúra nyugtalanító kérdéseire is. 

E könyv írásai aktuálisabbak, mint valaha: Tadashi Suzuki hitvallása, mely Európa és Ázsia aktív szellemi dialógusának fenntartását célozza, alighanem az egyedül esélyes program a 21. századi színház művelői számára. 

A könyvbemutatón részt vesz Jámbor József (fordító), Szász Zsolt (szerkesztő) valamint Antal Zsolt (a könyvet kiadó Színház- és Filmművészeti Egyetem rektorhelyettese, a Németh Antal Drámaelméleti Intézet intézetvezetője). 

Magyar és angol szinkrontolmácsolással

Előzetes regisztráció: [email protected]

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!