Pardes – Fotó: Elad Debi

Április végén rendezik meg a Horizont Fesztivált Miskolcon

A fennállásának 200. évét ünneplő Miskolci Nemzeti Színházba áprilisban Svájcból, Izraelből és Romániából is érkeznek társulatok, valamint a teátrum hatodik alkalommal megrendezi a Horizont Nemzetközi Kortástánc Fesztivált április 25. és 29. között.

A fesztivál egy kiállítással kezdődik, amely az idén tízéves Miskolci Balett történelmét mutatja be. A tárlaton az érdeklődők a társulat előadásaiba nyerhetnek betekintést. A rendezvény nyitónapját Kozma Attila, a Miskolci Balett és a Horizont fesztivál művészeti vezetőjének darabjával, a Vörös naplóval zárják, amely Marilyn Monroe történetét viszi színpadra.

Az eseményre több hazai társulatot is meghívtak, köztük a Közép-Európa Táncszínházat, a Kulcsár Noémi Tellabor társulatot, Feledi János és a Feledi Projectet, valamint olyan fiatal alkotókat is, mint Tóth Laura és Kozma Johanna. A harmincéves Bozsik Yvette Társulatot két előadás meghívásával is köszöntik, valamint Bősze Ádám zenetörténész és Megyeri Léna tánckritikus zene- és tánctörténeti előadása is látható lesz.

A Miskolci Balett előadását és a kiállításmegnyitót követően Tóth Laura Follia című táncelőadása, valamint Kozma Johanna What’s the matter? címet viselő produkciója lesz látható. A Kulcsár Noémi Tellabor társulat a Vihar című Shakespeare-adaptációt mutatja be, míg a Feledi Project Csehov Sirály című művének táncszínpadi változatát adja elő.

A Közép-Európa Táncszínház a Set Your Mind Free című koreográfiáját mutatja be a közönségnek, a Bozsik Yvette Társulat pedig a Bohóc kerestetik című produkcióval készül a Horizont fesztivál felnőtt közönségének. A gyermekeknek a Bogarak című táncelőadást mutatják be.

A lengyel koreográfus Anna Piotrowska két előadását is láthatják az érdeklődők, az Egoistic Experiment/I am the performance című produkció mellett a Miskolci Balett táncművészeinek közreműködésével a Bolero Project – A Tribute to Ravel and Dance című előadást viszik színpadra.

A fesztivál zárásaként a 10. Színházi Olimpia keretében a Vertigo Dance Company-t látja vendégül a Miskolci Nemzeti Színház, a társulat a Pardes című táncelőadást mutatja be a miskolci közönségnek.

(Via MTI)

 

További cikkek
SZOL_cikk_nyitó (1080 × 720) (32)
Külföldi színészképző intézményeket szólított meg az SZFE, hogy egy-egy osztály dolgozza fel és adja elő Az ember tragédiája valamely színét. A projektről az ötletgazda, Vidnyánszky Attila beszélt.
Matija Solce
Folytatódnak a 10. Színházi Olimpia programjai a Ciróka Bábszínház szervezésében június 3-án 11.00 órakor Danny és Béla mesekoncertjével és limonádéval várják a családokat a Ciróka udvarán.
Krakowski Teatr Tańca: Takarazuka camp credit Tomasz Ćwiertnia
Magda Niedzielska és Eryk Makohon előadásait június 8-án és június 10-én, a Bethlen Téri Színházban láthatja a közönség.