Suzuki Tadashi és Teodórosz Terzopulosz
Suzuki Tadashi és Teodórosz Terzopulosz

Az Olimpia gondolkodásmódja – Beszélgetés Suzuki Tadashival és Teodórosz Terzopulosszal

A Színházi Olimpia gondolkodásmódja és együttműködései címmel április 18-án 19 órától kerül sor Teodórosz Terzopulosz és Suzuki Tadashi beszélgetésére a Nemzeti Színház Kaszás Attila Termében.

A 10. Színházi Olimpia szervezői nagy örömmel mutatják be Teodórosz Terzopulosz és Suzuki Tadashi, a Színházi Olimpia alapítóinak párbeszédét. Az eseményre a két neves színházi rendező magyar fordításban megjelent könyveinek kiadása alkalmából kerül sor. 

Teodórosz Terzopulosz Dionüszosz visszatérése Suzuki Tadashi A testben élő kultúra könyvei a Nemzeti Színház és az Színház és Filmművészeti Egyetem közös gondozásban jelennek meg.  Könyveik bevezetőjeként mindkét rendező megvilágítja a Színházi Olimpia alapításának szellemiségét és kritikai perspektíváját. 

Ezután az alkotók beszélnek a 10. Színházi Olimpia keretében a Nemzeti Színházban látható előadásaikról (Nóra, A trójai nők, Elektra).  Az találkozó zárásaként a közönség kérdéseket tehet fel a beszélgetőpartnereknek.

Moderátor: Ted Motohashi, a Színikritikusok Nemzetközi Szövetségének tagja, a Japán Szekció elnöke.

Magyar és angol szinkrontolmácsolással.

Előzetes regisztráció: [email protected]

További cikkek
Vidnyanszky
A 10. Színházi Olimpia művészeti vezetőjét a liget.ro arról kérdezte, hogyan sikerült Magyarországra hozni az olimpia szervezési jogát, mitől tud vonzó lenni a színház a mesterséges intelligencia korában, és milyen missziót tart fontosnak a külhoni területeken a Nemzeti Színház.
evadhiredeto vorosmarty
Vígjátékokkal, útkereséssel, barátságtörténettel és musicallel is várja a következő évadban a Vörösmarty Színház a nézőket. Székesfehérváron nemrég vette kezdetét a 10. Színházi Olimpia.
Olivier Py - forrás: YouTube
Olivier Py francia rendező Európa egyik legrangosabb színházi szemléje, az Avignon-i Fesztivál egykori igazgatójaként érkezik Budapestre a 10. Színházi Olimpia keretében, hogy saját Hamlet-értelmezését vigye a Városmajori Szabadtéri Színpad közönsége elé.