Suzuki Tadashi és Teodórosz Terzopulosz
Suzuki Tadashi és Teodórosz Terzopulosz

Az Olimpia gondolkodásmódja – Beszélgetés Suzuki Tadashival és Teodórosz Terzopulosszal

A Színházi Olimpia gondolkodásmódja és együttműködései címmel április 18-án 19 órától kerül sor Teodórosz Terzopulosz és Suzuki Tadashi beszélgetésére a Nemzeti Színház Kaszás Attila Termében.

A 10. Színházi Olimpia szervezői nagy örömmel mutatják be Teodórosz Terzopulosz és Suzuki Tadashi, a Színházi Olimpia alapítóinak párbeszédét. Az eseményre a két neves színházi rendező magyar fordításban megjelent könyveinek kiadása alkalmából kerül sor. 

Teodórosz Terzopulosz Dionüszosz visszatérése Suzuki Tadashi A testben élő kultúra könyvei a Nemzeti Színház és az Színház és Filmművészeti Egyetem közös gondozásban jelennek meg.  Könyveik bevezetőjeként mindkét rendező megvilágítja a Színházi Olimpia alapításának szellemiségét és kritikai perspektíváját. 

Ezután az alkotók beszélnek a 10. Színházi Olimpia keretében a Nemzeti Színházban látható előadásaikról (Nóra, A trójai nők, Elektra).  Az találkozó zárásaként a közönség kérdéseket tehet fel a beszélgetőpartnereknek.

Moderátor: Ted Motohashi, a Színikritikusok Nemzetközi Szövetségének tagja, a Japán Szekció elnöke.

Magyar és angol szinkrontolmácsolással.

Előzetes regisztráció: [email protected]

További cikkek
A Színházi Olimpia hivatalos megnyitója - fotó: 4K Media Studio
A színházi világ kiválóságainak adtak otthont Magyarország színpadai a 10. Színházi Olimpia idején 2023 áprilisától. A műfajilag sokszínű programsorozat előadásai 200 000 nézőt vonzottak be, és elhelyezték az országot a világ színházi térképén.
Vidnyanszky
A Magyar Teátrumi Társaság tisztújító közgyűlést tartott az Eiffel Műhelyházban november 27-én, ahol a résztvevők újraválasztották az eddigi elnököt.
Jan_Fabre_Az_Olumposz_tetejen_900x599
A 11. Madách Imre Nemzetközi Színházi Találkozót 2024. április 5 – 27.  között rendezi meg a Nemzeti Színház.