Suzuki Tadashi és Teodórosz Terzopulosz
Suzuki Tadashi és Teodórosz Terzopulosz

Az Olimpia gondolkodásmódja – Beszélgetés Suzuki Tadashival és Teodórosz Terzopulosszal

A Színházi Olimpia gondolkodásmódja és együttműködései címmel április 18-án 19 órától kerül sor Teodórosz Terzopulosz és Suzuki Tadashi beszélgetésére a Nemzeti Színház Kaszás Attila Termében.

A 10. Színházi Olimpia szervezői nagy örömmel mutatják be Teodórosz Terzopulosz és Suzuki Tadashi, a Színházi Olimpia alapítóinak párbeszédét. Az eseményre a két neves színházi rendező magyar fordításban megjelent könyveinek kiadása alkalmából kerül sor. 

Teodórosz Terzopulosz Dionüszosz visszatérése Suzuki Tadashi A testben élő kultúra könyvei a Nemzeti Színház és az Színház és Filmművészeti Egyetem közös gondozásban jelennek meg.  Könyveik bevezetőjeként mindkét rendező megvilágítja a Színházi Olimpia alapításának szellemiségét és kritikai perspektíváját. 

Ezután az alkotók beszélnek a 10. Színházi Olimpia keretében a Nemzeti Színházban látható előadásaikról (Nóra, A trójai nők, Elektra).  Az találkozó zárásaként a közönség kérdéseket tehet fel a beszélgetőpartnereknek.

Moderátor: Ted Motohashi, a Színikritikusok Nemzetközi Szövetségének tagja, a Japán Szekció elnöke.

Magyar és angol szinkrontolmácsolással.

Előzetes regisztráció: [email protected]

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!