May Rodríguez Isla

Látványszínház óvodásoknak: ezek az előadások várják a 2–6 éveseket a Színházi Olimpián

Június elején a SENSES Nemzetközi Fesztivál meghívására érkeznek a Színházi Olimpiára azok az előadások, amelyek a 2–6 év közötti, óvodás korosztályt szólítják meg: ezeket láthatjuk a következő válogatásban.

Yeh Dunia Rangeen – Színek

A SENSES Nemzetközi Fesztivál keretében érkezik Magyarországra az indiai Theatre I-Entertainment társulata: Színek című előadásukat 4 éves korig ajánlják.

Az egész világ színekkel teli: ezek a különböző színek, formák, mozdulatok és ritmusok alkotják a produkció vázát. A színészi játék interakcióra is lehetőséget nyújt, miközben különböző érzékszervekkel kapcsolatos alapismereteket is szerezhetnek a gyerekek.

Június 9-én két időpontban is színpadra lépnek a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színházban. Az előadásokra a jegyek árusítását már megkezdték: ide kattintva érhetők el.

Do-re-mi-ka-do

A holland de Stilte társulata Do-re-mi-ka-do című ritmusjátékával június 9-én és 10-én is elvarázsolja két éves kor feletti nézőit E 10 Művelődési Ház Kamaratermében. Jegyek ide kattintva már elérhetők.

A ritmusra ver a szív. Egy ütem mozgásba lendít minket, egy közös ütem, egy közös szív. Egy test ketyeg, egy száj zihál, egy has púposodik, egy tánclépés. Zenél minden, és minden párbeszéd. Kapcsot alkot táncos és egy zenész között. Do-re-mi-ka-do. Mi van? Mit jelent a jelen? Mi van ajándék a dobozban?

A ritmus a zenében lüktet tovább, a hangszínekre bomlik, a mozdulat tánccá fodrosodik, és a kalandos történet végén kiderül, mi rejlik a dobozban. A játék öröme a kis nézőket is becsalja a színházi térbe.

Itt vagy

A Madam Bach társulat 1997-ben alakult, és 0–6 éves gyereknek szóló vízuális előadásaikkal szerte a világban turnéznak.

Színházi produkcióik az érzékekhez szólnak gazdag látványvilág, elragadó muzikalitás és költői szóhasználat jellemzi őket – olyan megfogalmazásban, hogy a gyermek könnyen otthon érezze magát.

Madam Bach Itt vagy című előadását a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház színpadán június 10-én két időpontban is megtekinthetjük, jegyek ide kattintva már elérhetők az előadásokra!

Itt vagy – Pernille Bach, Christian Schrøder

Ablakok

Spanyolországból érkezik a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színházba június 11-én a Teatro Paraiso társulata: Ablakok című, játék alapú előadásuk sorána  közönség egy olyan utazásra indul, amely az élet korai szakaszát idézi fel. Jegyek az előadásra ide kattintva már elérhetők!

A felbukkanó képek megformálását és dekonstrukcióját vetíti elénk, varázslatos és fantasztikus asszociációkat hozva létre. Az árnyéktól a fényig, az absztrakttól a figuratívig a változó képek halmaza érdekes és szórakoztató, meglepő és álomszerű képzeteket társít a nézőkben.

További cikkek
Company La Tal: Carrillo
Mutatjuk, hogy telt a Színházi Olimpia keretében megrendezett Szervusztok Pajtikák! eseménysorozat első hétvégéje Debrecenben! 
Szűcs Réka - forrás: Harlekin Bábszínház
Az egri Harlekin Bábszínház igazgatójával, Szűcs Rékával Klész Bea készített interjút: a beszélgetés – amelyben a 10. Színházi Olimpia keretében megrendezett programokról is szó lesz – június 1-jén 18 órától hallható.
thalia
A 2023/24-es kínálatban megtalálhatók klasszikus és fekete komédiák, tipikus angol bohózat és egy vígjáték egy bulvárbotrányról. A teátrum két előadást is befogad a 10. Színházi Olimpián.