Vendégváró Fesztivál / Váróterem Projekt: Alkésztisz - fotó: Tamás Zoltán
Vendégváró Fesztivál / Váróterem Projekt: Alkésztisz - fotó: Tamás Zoltán

Négy előadással készül a Váróterem Projekt a Színházi Olimpiára 

A Vendégváró Fesztivál Plusz keretében a Váróterem Projekt is részt vesz a 10. Színházi Olimpián, négy előadással is jelen lesznek a fővárosban. A vendégjátékok programjából természetesen nem hiányozhatnak tantermi és nevelési színházi előadások – írja közleményében a Váróterem Projekt.

Május 11-én, csütörtökön Bánk bán? Jelen! című tantermi előadást mutatják be két alkalommal az Erzsébetvárosi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Művészeti Szakgimnáziumban. A 11 éve műsoron lévő, Katona József klasszikusát adaptáló produkciónak ezek lesznek a 238. illetve 239. előadásai. Biberach és II. Endre király szerepében Visky Andrejt láthatják majd.

Május 12-én, pénteken a Varjú Karcsi  című színházi nevelési előadással látogatják meg a Kőrösi Csoma Sándor Kéttannyelvű Általános Iskola elemi osztályait. A Bertóti Johanna szövegkönyvén alapuló, interaktív produkció az elfogadásról, elvárásokról, megfelelésről beszél játékos formában.

„Május 12-én és 13-án, pénteken és szombaton visszatérünk a Bethlen téri Színház deszkáira: előbb az Alkésztiszt játsszuk, pénteken 19 órától, majd a Hatodik napot, szombaton, szintén 19 órától. Előbbi előadás társulatunk első találkozása egy ókori görög szöveggel: Euripidész klasszikusának Ted Hughes-féle átiratából indultunk ki, melyre Horváth Benji írt saját verziót. A második előadás pedig a csapat első nonverbális, mozgásszínházi kísérlete, mely az ember teremtésének és kiűzetésének történetét dolgozza fel. A produkció Varga Hunor-József rendezői debütje is egyben” – írják.

Együttműködésük a Bethlen téri Színházzal gazdag múltra tekint vissza: első ízben 2016-ban járt ott a Váróterem Projekt a Vendégváró Fesztiválon, mely során az Advertego, Zéró és paraFabulák című előadásaikat mutatták be. Ezt követően 2017-ben a Kolozsvári Hét rendezvény keretein belül játszották az Occupy Yourself, a Kedd, valamint a Qkac című előadásokat.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!