Augusztus Oklahomában

A Színházi Olimpia keretében indult a debreceni Nagyerdei Színpad nyári évada

A 10. Színházi Olimpia keretében játszott előadással nyílt meg a debreceni Nagyerdei Szabadtéri Színpad idei évada június 7-én: az Augusztus Oklahomában című fekete komédiát teltház előtt játszották.

Az időjárás is kegyes volt a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház társulatához, akik Országos Színházi Találkozóra érkeztek nagy sikerrel játszott Augusztus Oklahomában című darabjukkal: az egész napos esőzés után izgalmas krimi és családi dráma tanúja lehetett a közönség.

A Nagyerdei Szabadtéri Színpad nyári évada június 12-én a Vadak ura című családi musicallel folytatódik, amely szintén a Színházi Olimpia keretében kerül bemutatásra. A Tesla alkotóinak új, egész estés musicalje a nagy klasszikus családi musicalek hagyományait követve látványos jelmezkavalkádban, dinamikus dalokkal és koreográfiákkal, 21. századi vizualitással mutatja be a „nyolc klán” által vezetett erdő életét.

A Soproni Petőfi Színház előadása ezt követően még kétszer – június 13-án és 14-én is – látható a Nagyerdei Szabadtéri Játékok programsorozatában.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!