Augusztus Oklahomában

A Színházi Olimpia keretében indult a debreceni Nagyerdei Színpad nyári évada

A 10. Színházi Olimpia keretében játszott előadással nyílt meg a debreceni Nagyerdei Szabadtéri Színpad idei évada június 7-én: az Augusztus Oklahomában című fekete komédiát teltház előtt játszották.

Az időjárás is kegyes volt a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház társulatához, akik Országos Színházi Találkozóra érkeztek nagy sikerrel játszott Augusztus Oklahomában című darabjukkal: az egész napos esőzés után izgalmas krimi és családi dráma tanúja lehetett a közönség.

A Nagyerdei Szabadtéri Színpad nyári évada június 12-én a Vadak ura című családi musicallel folytatódik, amely szintén a Színházi Olimpia keretében kerül bemutatásra. A Tesla alkotóinak új, egész estés musicalje a nagy klasszikus családi musicalek hagyományait követve látványos jelmezkavalkádban, dinamikus dalokkal és koreográfiákkal, 21. századi vizualitással mutatja be a „nyolc klán” által vezetett erdő életét.

A Soproni Petőfi Színház előadása ezt követően még kétszer – június 13-án és 14-én is – látható a Nagyerdei Szabadtéri Játékok programsorozatában.

További cikkek
synergy logo
Bár a fesztivál Újvidéken jött létre, útja 2023-ban a magyarországi Színházi Olimpia évében Budapestre a Nemzeti Színházba vezetett, ahol a 10. Madách Nemzetközi Színházi Találkozó, a MITEM keretében látható. A Fesztiválról Venczel Valentin gondolatait osztjuk meg.
cartea-lui-ruth-7
A Rúth könyve azoknak a fájdalmáról szól, akik a háború elöl menekülve, családjukat hátrahagyva új világba költöztek. A bukaresti Állami Zsidó Színház előadása október 2-án látható.
Comédie Francaise - fotó: Jan Versweyveld
Molière halhatatlan Tartuffe, avagy a képmutató című művének XIV. Lajos által cenzúrázott, háromfelvonásos változata kel életre a Comédie Francaise társulatának előadásában október 7-én este és október 8-án délután a 10. MITEM keretében.