Madách Projekt, 2. szín (forrás: SZFE)

Bemutatjuk a Madách Projekt magyar résztvevőit!

Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából egyedülálló nemzetközi színházi produkció valósul meg a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, a 10. Színházi Olimpia keretében: a Madách Projektben magyar színészhallgatók is részt vesznek.

A dráma tizenöt színe közül négy Magyarországon marad, ezeket a Színház- és Filmművészeti Egyetem, illetve a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem kaposvári színművész hallgatói adják elő.

A kaposvári egyetem színművész osztatlan képzés tantárgystruktúrája mind a gyakorlati, mind az elméleti ismereteket magába foglalja: a gyakorlati képzés a színművészethez szükséges technikai és pszichikai adottságok és készségek kialakítására, fejlesztésére fókuszál. A színészmesterség tantárgyakkal karöltve ebben segítenek az olyan készségtárgyak, mint a művészi beszéd, színpadi mozgás és tánc, az ének és hangszeres zenei ismeretek. 

A Színház- és Filmművészeti Egyetem budapesti felsőoktatási intézmény, amely a színház, a film és a televízió számára képez alkotóművészeket. Az intézményes magyar nyelvű színészoktatás története 1865. január 2-án vette kezdetét, amikor a pesti Nemzeti Színház közelében, egy lakóház második emeletének három szobájában megnyílt a Színészeti Tanoda. Jelenleg az egyetem alap-, magiszteri-, osztatlan- és doktori képzések keretében az érintett művészeti területek minden szakirányát lefedő felsőfokú oktatást nyújt.

A MATE kaposvári campusának színművész hallgatói és a Színház- és Filmművészeti Egyetem 42 hallgatója közösen viszi színpadra Az ember tragédiája színei közül a Paradicsomot (2. szín), a Paradicsomon kívülit (3. szín), a Falansztert (12. szín) és az Édenen kívült (15. szín).

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!