Silva (Die Csardasfürstin). Fotó: Martynas Aleksa

Csárdáskirálynő Fesztivál: bemutatkozik a litván társulat! – Videó

Június 3. és 10. között kerül megrendezésre a 10. Színházi Olimpia keretében a Csárdáskirálynő Fesztivál, amely során három különböző Csárdáskirálynő-értelmezés áll színpadra a Budapesti Operettszínházban. Lássuk a litván társulat bemutatkozását!

Június 7-én 19 órától a litván Kaunasi Állami Zenés Színház társulata érkezik a Budapesti Operettszínházba, hogy bemutassák saját Csárdáskirálynő előadásukat, Szilvia címmel. Az előadásra jegyek ide kattintva még elérhetők!

A Csárdáskirálynőt többször is színpadra állították a Kaunas-i Állami Zenei Színházban: a közönség már tudja, miről szól és hogy mire számítson. Ezúttal azonban az volt a céljuk, hogy más módon adják elő a csárdáskirálynő történetét és váratlan percekkel ajándékozzák meg a nézőket.

Az alábbi videóban előadás két főszereplője, Marija Arutiunova és Andrius Aspega köszöntik a budapesti közönséget.

További cikkek
synergy logo
Bár a fesztivál Újvidéken jött létre, útja 2023-ban a magyarországi Színházi Olimpia évében Budapestre a Nemzeti Színházba vezetett, ahol a 10. Madách Nemzetközi Színházi Találkozó, a MITEM keretében látható. A Fesztiválról Venczel Valentin gondolatait osztjuk meg.
cartea-lui-ruth-7
A Rúth könyve azoknak a fájdalmáról szól, akik a háború elöl menekülve, családjukat hátrahagyva új világba költöztek. A bukaresti Állami Zsidó Színház előadása október 2-án látható.
Comédie Francaise - fotó: Jan Versweyveld
Molière halhatatlan Tartuffe, avagy a képmutató című művének XIV. Lajos által cenzúrázott, háromfelvonásos változata kel életre a Comédie Francaise társulatának előadásában október 7-én este és október 8-án délután a 10. MITEM keretében.