Koncept Kultura VR (forrás: VéNégy Fesztivál honlapja)

Egyedülálló virtuálisvalóság-élmény is várja a VéNégy Fesztiválra látogatókat

A varsói Koncept Kultura Alapítvány második alkalommal hozza el a VR-színházi élményt a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozóra: a 10. Színházi Olimpia tiszteletére két színházi tematikájú előadással is készülnek az alkotók.

A tavalyi közönségkedvencek mellett 2023-ban főként új filmek szerepelnek a programban: a közönség speciális forgószékekben ülve, a legújabb VR-szetteket használva élhetik át az egyedülálló virtuálisvalóság-élményt.

Az érdeklődők elmerülhetnek egy víz alatti világban a „lengyel Titanic”, az MS Piłsudski elsüllyedt roncsaihoz, történelmi időutazásra indulhatnak, ahol egy csata részesei lehetnek, de a többszörös fesztiváldíjas Space Explorers résztvevőjeként eljuthatnak a nemzetközi űrállomásra is.

Akik pedig a valódi VR-színház élményt szeretnék megélni, felléphetnek a világhírű Cirque du Soleil kanadai újcirkusz társulat „színpadára”, ahol egy különleges, 360 fokos nézőpontból tekinthetik meg a Dreams of O (O álmai) című előadást.

Érdemes lesz tehát ellátogatni a nagymarosi VéNégy Fesztiválra, ahol a színházi különlegességekből sem lesz hiány.

A részletes program és további információk megtalálhatók a fesztivál honlapján.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!