Koncept Kultura VR (forrás: VéNégy Fesztivál honlapja)

Egyedülálló virtuálisvalóság-élmény is várja a VéNégy Fesztiválra látogatókat

A varsói Koncept Kultura Alapítvány második alkalommal hozza el a VR-színházi élményt a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozóra: a 10. Színházi Olimpia tiszteletére két színházi tematikájú előadással is készülnek az alkotók.

A tavalyi közönségkedvencek mellett 2023-ban főként új filmek szerepelnek a programban: a közönség speciális forgószékekben ülve, a legújabb VR-szetteket használva élhetik át az egyedülálló virtuálisvalóság-élményt.

Az érdeklődők elmerülhetnek egy víz alatti világban a „lengyel Titanic”, az MS Piłsudski elsüllyedt roncsaihoz, történelmi időutazásra indulhatnak, ahol egy csata részesei lehetnek, de a többszörös fesztiváldíjas Space Explorers résztvevőjeként eljuthatnak a nemzetközi űrállomásra is.

Akik pedig a valódi VR-színház élményt szeretnék megélni, felléphetnek a világhírű Cirque du Soleil kanadai újcirkusz társulat „színpadára”, ahol egy különleges, 360 fokos nézőpontból tekinthetik meg a Dreams of O (O álmai) című előadást.

Érdemes lesz tehát ellátogatni a nagymarosi VéNégy Fesztiválra, ahol a színházi különlegességekből sem lesz hiány.

A részletes program és további információk megtalálhatók a fesztivál honlapján.

További cikkek
net_Olimpia_megnyito_eorifoto-8651
A 10. Színházi Olimpia egyik legemlékezetesebb pillanata az április 15-i megnyitó, és benne az Átmentem produkció volt. Interjú Fekete Péterrel, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatójával.
Frank Raddatz - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Antropocén színházműhely címmel rendeztek szakmai konferenciát június 9-én a Nemzeti Színházban, a 10. Színházi Olimpia keretében. A program két szervezőjét, Domokos Johannát és Frank Raddatzot kérdeztük.
Vidnyanszky
A 10. Színházi Olimpia mérlegének megvonására és a további tervek felvázolására kértük Vidnyánszky Attilát: az olimpia művészeti vezetője, a Nemzeti Színház vezérigazgatója magyaros vendégszeretetről, a világszínház javáról és az ünnep beteljesedéséről is beszélt.