Készülődés az előadásra – Fotó Eöri Szabó Zsolt

Ilyen a Színházi Olimpia a kulisszák mögött

Több ezer ember fordul meg Magyarországon a 10. Színházi Olimpia résztvevőjeként a világ minden tájáról: a Magyar Nemzet bepillantást nyert abba, hogyan fogadják és búcsúztatják a társulatokat a Nemzeti Színházban.

Gazdagon illusztrált könyv Magyarország kultúrtörténetéről, a Szcenárium folyóirat különszáma, amelyet a Színházi Olimpiára állítottak össze, vagy éppen az olimpia alapítóiról, Theodórosz Terzopouloszról és Suzuki Tadashiról szóló könyvek: ezek mind arra várnak, hogy a színházban megforduló művészek búcsúajándékai legyenek.

A Nemzeti Színház protokollasszisztense, Kováts Karolina elárulta, hogy a szakmai ajándékok mellett apróságokkal – kulaccsal, kitűzővel, jegyzettömbbel és feliratos pólóval – is kedveskednek a résztvevőknek. Komoly szervezést igényelt a társulatok vendégül látása: a Nemzeti Színházban igyekeznek minden résztvevő kedvében járni az étel- és italkínálattal is.

A Színházi Olimpia lebonyolításához az is hozzátartozik, hogy a hazánkba érkező művészeket és munkatársaikat az itt tartózkodásuk alatt végig nyelveket beszélő fiatalok – főként azok a diákok, akik nézőtéri felügyelőként, ruhatárosként dolgoznak a színházban – kísérik, segítik az esetleges felmerülő problémák megoldásában.

A Színházi Olimpia lebonyolításának kulisszatitkairól bővebben olvashat a Magyar Nemzet oldalán.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!